KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Yeşilırmak: Bölgemiz temiz, ekonomi yeniden hayat bulabilir

Bölgede yapılan test sonucunda pozitif vakaya rastlanmadığını belirten Yeşilırmak, vakaların ilk görüldüğü Mart ayından bu yana tedbiri hiçbir zaman elden bırakmadıklarını, vatandaşların da kuralara  uyduğunu ve yerel yönetimlerin de bu konuda titizlikle çalıştığını  ve bu sayede bölgenin temiz olduğunu kaydetti

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, GIYNIK Web TV’nin konuğu oldu. Bölgede yapılan test sonucunda pozitif vakaya rastlanmadığını belirten Yeşilırmak, vakaların ilk görüldüğü Mart ayından bu yana tedbiri hiçbir zaman elden bırakmadıklarını, vatandaşların da kuralara  uyduğunu ve yerel yönetimlerin de bu konuda titizlikle çalıştığını  ve bu sayede bölgenin temiz olduğunu kaydetti.

717 testinin tümünün negatif olduğunu müjdeleyen Yeşilırmak, bölgenin nüfusunu baz aldığımızda yüzde 25’lik bir kesiminin taramadan geçirildiğini söyledi ve ‘testlerimizin hepsi çok şükür negatif bundan sonraki süreçte de aşılanma ile ilgili planlamanın hızlanması gerektiğini düşünüyorum. Belediye çalışanlarının da polis, sağlık personeli gibi öncelikli grupta aşılanması gerektiğini düşünüyorum’ dedi.

Mart ayında ciddi bir kapanmaya gidildiğini ve şu anki kapanmadan çok daha zor olduğunu bu süreçte de belli başlı tecrübeler edindiklerini ve o dönemden itibaren tedbiri elden bırakmadıklarını kaydetti.

Yeşilırmak, “Vatandaşlarımızın da kurallara uyması neticesinde vaka tespit edilmedi” dedi ve bölgesel açılmanın mümkün olabileceğini ancak karar merciinin Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ve Bakanlar Kurulu oldukları belirterek şunları ifade etti: “Kontrollü giriş çıkışlarla bölgesel hareketliliğin devam etmesi taraftarıyım. Bu bölgelerdeki işletmelerin faaliyetlerine devam etmesi taraftarıyım. Süreç içerisinde temiz olan bölgelerin ekonomik anlamda canlanacağını düşünüyorum.”

Bölgede okulların da açılabileceğini ve konuyu Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’na ilettiğini belirten Yeşilırmak, “bu çocukların eğitimden yoksun bırakılmaması gerekiyor. Eğitim faaliyetlerine devam edilmesinde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.  En azından bu bölgelerde pazartesi eğitim hayatına başlanabilir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu