KıbrısManşetSiyaset

Yeşilırmak’tan ‘sahte diploma’ konusunda önemli iddia

İsmi sahte diploma skandalı ile anılan ve daha önce de sahte diploma olayının kendisiyle ilgisi olmadığını savunan Ulusal Birlik Partisi İskele milletvekili Emrah Yeşilırmak, önemli açıklamalarda ve iddialarda bulundu.

İsmi sahte diploma skandalı ile anılan ve daha önce de sahte diploma olayının kendisiyle ilgisi olmadığını savunan Ulusal Birlik Partisi İskele milletvekili Emrah Yeşilırmak, önemli açıklamalarda bulundu. Kıbrıs Postası’ndan Erçin Şahmaran’a konuşan Yeşilırmak, okuldaki çete tarafından tuzağa çekildiğini iddia etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 3 yıllık bölüm bitiren Yeşilırmak’ın tüm dersleri kabul edilerek, KSTBÜ’den 4 yıllık lisans bölümünden mezun edilmişti.

Henüz konuyla ilgili polise ifade vermediği bilinen Yeşilırmak, itirafları ile gündeme damga vurdu. Bugün yeniden yargıç huzuruna çıkartılan ve 3 ay cezaevine gönderilen okulun küçük hissedarı Serdal Gündüz’ü “çete” kurmakla itham eden Yeşilırmak, kendisinin de tuzağa çekildiğini iddia etti.

İşte o açıklama:

“Bana bölümü tamamlamak için 36 dersin yeterli olduğu söylendi. Ben sordum, ‘Ders almam gerekir mi?’ ‘Hayır, ben bölüm başkanıyım, alman gerekmez,’ dendi.

Oradaki çete birçok insanı bu şekilde o tuzağın içine çekti. Kayıtlarda bilinçli oylama yaptılar. Ben oradaki okula gitmedim. Bana şimdi söylenen şu dur, senin 6-8 ders alman gerektiği söylendi. Bu benim sorum değil, okulun sorumluğu olan bir şey. Bize 5 ders daha almamız gerekir denseydi, alırdım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu