GenelKıbrısManşet

‘Yeter artık’ dedi yolu kapattı!

Gaziveren’de yeni yapılan yüzlerce daireye giden yol vatandaşın malından geçiyor

GÜREN TİLKİ

Gaziveren’de yeni yapılan yüzlerce daireye giden yol vatandaşın malından geçiyor

PLAN PROGRAM OLMAYINCA

Ülkede plansız, programsız, kontrolsüz gelişim bir kez daha sıkıntılı bir sorunu beraberinde getirdi. Gaziveren’de yeni oluşan yüzlerce dairelik konut bölgesine giden tek yol bir vatandaşın tarlalarının içinde geçiyor. Yıllarca arazisi içinden geçen yol için başvurmadık makam bırakmayan Tevfik Sekmen isimli Gaziveren sakini, dün “yeter artık” diyerek, yolu trafiğe kapattı. Sahil şeridindeki konutlarda yaşayanlar “alternatif” yol bulunmadığı için bölgeye araçla girip çıkamadı.

YAŞAYANLAR MAĞDUR OLUYOR

Gaziveren’de yüz milyonlarca dolarlık yatırımlarla, binlerce kişi için oluşturulmaya çalışılan yeni yaşam alanlarına ulaşan “tek yol” Tevfik Sekmen isimli vatandaşın arazisi içinden geçerken, mal sahibi yıllardır bu yol nedeniyle yaşanan sorununun çözümünü bekliyor. Ancak, onlarca kez söz verilmesine rağmen sorun çözülmeden ortada durduğun işaret eden Gaziverenliler de Sekmen’e destek veriyor. Köylüler, bölgeye yeni bir yol yapılmasını veya alternatif bir çözüm bulunması için gerekli adımların atılmasını istiyor.

TOPRAKLA YOLU KAPATTI

Mal sahibi Tevfik Sekmen, dün sabah saatlerinde bir dozerle yolun içerisine toprak döktürdü ve yolu araç trafiğine kapattı. Sekmen, gerekli adımlar atılıncaya kadar yolu açmayacağını da söyledi. Bölgede yaşayanların da bu sorundan mağduriyet yaşadığını hatırlatan Sekmen, yaşanan mağduriyetin ancak, devlet tarafından ortadan kaldırılabileceğini anlattı. Bölge sakinleri de bu sorunun daha fazla uzatılmamasını ve mağduriyetlerinin son bulmasını talep ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu