Diğer SporlarManşetSporSürmanşet

Yeter ki fırsat verilsin

Sırbistan'da tarih yazan Çocuk Fitnes Milli Takımı sporcularımızı ve antrenörlerimizi gönülden kutlarız. Ülkemize bu gururu yaşatan çocuklarımız, fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini bir kez daha gösterdiler

GIYNIK SPOR – OKAN KARADEMİR

IFFB (Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitnes Federasyonu) tarafından Sırbistan’da düzenlenen Dünya Çocuk Fitnes Şampiyonası’nda podyuma çıkan KKTC NEV Çocuk Fitnes Milli Takımı sporcularımız bir kez daha ülkemize büyük gurur yaşattılar.

10 ile 15 yaş arasındaki çocuklarımız Sırbistan’ın Cacak şehrindeki başarılarıyla tarih yazdılar.  Çocuklarımız bu başarılarıyla, her türlü kısıtlama ve engellemelere karşın, spora ve sporcuya yeterli destek, imkan ve olanak sunulmamasına rağmen fırsat verildiğinde ülkemiz sporcularının neler başarabileceklerini bir kez daha ortaya koydular.

ÇOK EMEK, ÇOK ACI VE GURUR

Yarışma sonrasında duygusal bir açıklama yapan KKTC NEV Çocuk Fitnes Milli Takımı antrenörü Neval Çelebioğlu Akgürgen, “NEV Fitnes sporcuları artık IFBB DÜNYA ŞAMPİYONU” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Söylenecek çok şey var ancak öncelikle çok mutlu ve gururluyum.

Çok emek, çok acı. Ancak çocuklarımız dünya podyumunda büyük bir tarih yazdı. Dünyaya bizlerin de var olduğumuzu ve fırsat verilirse neler yapabileceğimizi aldığımız şampiyonluklarla somut bir şekilde gösterdik.”

SPORCULARIMIZIN ELDE ETTİĞİ DERECELER ŞÖYLE:

Şengül Karataç: 10 Yaş Dünya Şampiyonu

Yasmin Racioglu: 15 Yaş Dünya Şampiyonu

Aren Mustafa Tantura: 10 Yaş Dünya Üçüncüsü

Su Öz: 11 Yaş Dünya Beşincisi

Nehir Özerkan: 15 Yaş Dünya Beşincisi

Sevim Yağmur Koç: 14 Yaş Dünya Altıncısı

Ülfet Tomak: 13 Yaş Dünya Sekizincisi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu