KıbrısManşetSiyasetToplum

Yık dök enkaza çevir adına çalışma de

Mağusa’da iş çığrından çıktı ve  adına altyapı çalışmaları dedikleri süreç başladı başlayalı Mağusa enkaz alanına dönüştü

Ha derseniz ki bu çalışma böyle yapılır ne yapalım katlanacağız, işte bu öyle bir şey değil. Böylesi  gelişigüzel insanları mağdur eden maddi manevi olumsuzluklar yaşatan akıl dışı bir durumla karşı karşıya kaldık.

Aylardır bitmek bilmeyen bir kazı.

Şöyle ki önceden kazılan yerler 3,5 ay sonra  tekrardan kazılıyor. Araçların uğradığı hasar,zarar,ziyanı geçtim sağlığımızı ciddi şekilde tehdit eden bir toz dumanın içinde kaldık, soluduğumuz hava maalesef bu. Aşağıdaki fotoğraflarda

Gördüğünüz manzara ve bunların çok daha kötüsü Mağusa’nın %80’ini kaplamış durumda. Buna bir de yağmurlu havaları eklersek, enkaz görünümlü,adeta savaştan çıkmış gibi bir durum meydana geliyor kentin her sokağında,her caddesinde durum bu.. .. Bırakın araç kullanmayı Mağusa’da yürüyüş bile yapılmıyor,  adım atmak kabus gibi bir şey oldu.

Ve maalesef bu süreç bir yılı aşkın bir süredir  devam ediyor tarih, kültür ve üniversiteler  kenti Mağusa’da. Belli ki bu proje Mağusa’da yaşayan insanları en az rahatsız edecek şekilde yürütülmüyor. Elbette buradan ne yazsam boş, zira durumu görmeden, yaşamadan içinde bulunduğumuz mağduriyeti anlamak doğal olarak zor. Diyeceğim o ki, Mağusa’da iş çığırından çıktı ve  adına altyapı çalışmaları dedikleri süreç başladı başlayalı Mağusa enkaz alanına dönüştü.

Not olarak belirteyim Fotoğrafların biri  Tuncer Hasan Tuncergil hocam’a ait diğer fotoğraf  ise Şevket Öznur Hocam’a aittir.

Dedim ya bu durumu anlamak ve hissetmek için görmek ve birebir yaşamak gerekiyor..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu