EkonomiGenelKıbrısManşet

Yılbaşı sofraları etsiz kurulacak!

GIYNIK ÖZEL

Hükümetin canlı et alımında okkanın kaldırıp kiloya geçmesi ile birlikte fiyatların daha da arttığını söyleyen kasaplar, et fiyatlarının düşmesinin tek yolunun et ithalatına izin verilmesi olduğunu vurguladı

“OKKADAN KİLOYA GEÇİŞ PAHALILIĞI GETİRDİ”

Kasaplar, hükümetin, hayvan üreticilerinin canlı hayvanı okka ile satmalarını engelleyip kilo ile satışa geçme kararı almasının ardından et fiyatlarının düşeceği yerde daha da artmaya başladığını belirtti.

“HEP KASAPLAR SUÇLANIYOR”

GIYNIK Gazetesi’ne konuşan kasaplar, hükümetin kararının ters teptiğini ve hayvan üreticilerinin et fiyatlarını yükselttiğini ancak herkesin pahalı fiyata et sattığı iddiasıyla kasapları suçladığını ifade etti.

“CANLI KUZUNUN KİLOSU 59 TL’DEN 90’A ÇIKTI”

Kasaplar, bir ay önce bir kilo kuzunun kilosu 59 TL’den okkası 75 TL’den satıldığını, hükümetin kararının ardından elektrik, su, akaryakıt ve yemin ücretinin artmamasına rağmen bir kuzunun kilosunun 90 TL’ye okkasının ise 113 TL’ye yükseldiğini kaydederek, “pahalı et satıyoruz diye suçu biz kasaplara atıyorlar” dedi.

“ET FİYATLARI BU HAFTA YİNE ARTACAK”

Bu hafta et fiyatlarının yine artacağına dikkat çeken kasaplar, “Bugün kuzunun kilosu 230’dan 250’ye, oğlak 220’den 240’a, döş 220’den 240’a, ciğer 200’e, dana kıyma 250’den 260’a, löp et 270’den 300’e şeftali, bumbar ve pastırma gibi ürünler ise 270 TL’ye yükselecek” sözleriyle vatandaşları yılbaşı öncesi kara kara düşündürdü.

“BAŞBAKANI KANDIRDILAR”

Başbakanın kandırıldığını öne süren ve yanlış karar alınması yüzünden et fiyatlarının düşeceği yerde daha da yükseldiğini, hatta yeni yıl öncesi daha da artacağını ifade eden kasaplar, “Hükümet et düşecek açıklaması yapıyor. Ancak fiyatlar onu göstermiyor. İthal ete izin verilmezse fiyatlar artacak” dedi.

“HÜKÜMET ET İTHALATINA İZİN VERİRSE FİYATLAR DÜŞECEK”

KKTC’de halkın sadece yerli et yeme şansı olduğunu ve çeşitlilik olmadığı için halkın bu eti mecburen yemeye zorlandığını kaydeden kasaplar, ancak Güney’de yurt dışından da et ithalatı yapıldığı için et çeşitliliğin ucuzluğu da getirdiğini savundu.

Hükümetin hayvancı ve çobanların canlı hayvanı okka ile satmalarını engelleyip kiloya geçme kararı almasının ardından et fiyatları düşeceği yerde daha da artmaya başladı.

Hükümetin hayvancının sattığı etin okka yerine kilo ile alınması kararının hemen ardından Hayvancılar Birliği’nin hayvan üreticilerine SMS atarak etin kilosunu 90 TL’nin altında satmamaları istediği öğrenildi. GIYNIK’a konuşan ve ismini vermeyen kasaplar, hükümetin kararının ters teptiğini ve çobanlar ile hayvancıların et fiyatlarını yükselttiğini ancak herkesin pahalı et sattığı iddiasıyla kasapları suçladığını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu