GenelManşetTürkiye

Yine İstanbul gündeme geldi

Kahramanmaraş depremleri sonrasında gözler büyük bir deprem beklenen İstanbul’a çevrildi

Kahramanmaraş depremleri sonrası İstanbul’da düşündüren veri: Binaların %70’i 2000 yılı öncesi

Prof. Ersoy: Depremde yeni binaların da yıkıldığını hatırlatarak, inşaat sektöründeki yolsuzluk ve usulsüzlüklere işaret etti

İSTANBULLULAR KORKUYOR…

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açan depremler tüm dünyada günlerdir bir numaralı gündem maddesi konumunda yer alıyor. Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Kahramanmaraş depremlerinin “’Sıradaki biz miyiz?’ diye soran İstanbullular arasında büyük korkuya yol açtığını” yazdı. Deprem uzmanlarının, yıllardır İstanbul’da büyük bir deprem beklediğine dikkat çeken kanal hem kentin yapılarına hem de İstanbul’da yaşayanların görüşlerine yer verdi.

ESKİ YAPI STOKUNA DİKKAT!

Al Jazeera, nüfusu 20 milyonu da aşan İstanbul’da yaşayan çok sayıda kişinin benzer bir korku içerisinde olduğunu, Kahramanmaraş depremleriyle birlikte kentte endişelerin daha da arttığını bildirdi. Kanal; resmi verilere göre kentte 2000 yılı öncesinde inşa edilen 817 bin bina bulunduğunu, bunun kentteki yapı stokunun %70’i olduğunu aktardı. Al Jazeera’ye konuşan İstanbullular da eski binalar nedeniyle olası bir deprem nedeniyle büyük stres altında olduklarına işaret etti.

YOLSUZLUK VE USULSÜZLÜK…

Katar televizyonuna konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy, İstanbul depreminin kesin olduğunu kaydederek; “Deprem bugün yaşansa bizim için sürpriz olmaz” diye konuştu. Son depremlerde yeni binaların da yıkıldığına dikkat çeken Ersoy, “Türkiye’de inşaat sektöründe yolsuzluk o kadar yüksek ki birçok usulsüzlük yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu