GenelKıbrısManşetSiyaset

Yine Sunat Atun yine kriz

Elektrik krizinin hat safhaya ulaştığı ve ülkenin elektriksiz kaldığı bir dönemde sorumluluklarını düşünmeden işi gücü bırakıp Hacca giden Maliye Bakanı Sunat Atun’un istifasının talep edilmesi ya da görevden alınması bekleniyor

Elektrik krizinin hat safhaya ulaştığı ve ülkenin elektriksiz kaldığı bir dönemde sorumluluklarını düşünmeden işi gücü bırakıp Hacca giden Maliye Bakanı Sunat Atun’un istifasının talep edilmesi ya da görevden alınması bekleniyor

“Sunat Atun’a güvendim” diyen Başbakan Üstel, hesap sormaya Atun’un kurmaylarından başladı

SUNAT ATUN’UN KOLTUĞU SALLANIYOR

Erken Genel Seçimleri’nin ardından Faiz Sucuoğlu Başbakanlığı’nda kurulan UBP-DP-YDP hükümetinin istifasına neden olan ve UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun Başbakanlıktan eden krizin baş mimarı olan Maliye Bakanı Sunat Atun yine bir hükümet krizinin göbeğinde yer alıyor. Başına buyruk tavrı nedeniyle dönemin Başbakanı Faiz Sucuoğlu tarafından görevden alınmak istenen Sunat Atun’un koltuğu yine sallanıyor. Bu kez Başbakan Ünal Üstel’in hedefi haline gelen Atun’un bu krizden de yine galip mi yoksa mağlup mu çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

HERŞEYİ BIRAKIP TATİLE GİTTİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte Bakanlar Kurulu’na yaptığı baskı neticesinde Teknecik Elektrik Santrali’ne ihalesiz yakıt alımı için KHK çıkarılmasını sağlayan Sunat Atun’un TPİC ısrarı ülkeyi karanlığa boğdu. Yakıt temini ihalesini elinde bulunduran firmaya ülkeye getirdiği yakıtın ödemesini yapmayan, ülkeye ihalesiz şekilde de yakıt getirmeyi beceremeyen Atun güdümündeki Kıb-Tek yönetiminin beceriksizliğinin faturası hükümete kesildi. Teknecik Elektrik Santrali’ndeki yakıtım tamamen tükendiği, santralin sustuğu ve ülkenin uzun saatler boyunca karanlığa gömüldüğü günlerde, her şey yolundaymış gibi ülkeden ayrılan ve 3. Kez hacca giden Sunat Atun’un bu vurdumduymaz tavrı bardağı taşıran son damla oldu.

BAŞBAKAN ÜSTEL, ‘HESAP SORMAKTA’ KARARLI

Sunat Atun’un yokluğunda Bakanlar Kurulu kararıyla Kıb-Tek’e akaryakıt temini için uluslararası ihaleye çıkma kararı alındı. Ülkedeki elektrik krizini çözmek için kolları sıvayan Başbakan Ünal Üstel, KIB-TEK Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa eden Maliye Bakanlığı Müdürü Ersan Karataş ile Maliye Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Çoli’yi görevden aldı. Dün bir açıklama yapan Üstel, KIB-TEK’te yaşanan akaryakıt temin kriziyle ilgili soruşturma başlattığını vurgulayarak, ne pahasına olursa olsun ihmali bulunan herkesten bu krizin hesabının sorulacağını dile getirdi. Kıb-Tek’teki sorunların çözümü konusunda Sunat Atun ve Kıb-Tek yönetimine güvendiğini belirten Üstel, yaptığı açıklamada güveninin boş çıktığını ima etti.

UBP MYK’SI ATUN’UN KELLESİNİ İSTİYOR

UBP Genel Başkan Faiz Sucuoğlu başkanlığında toplanan parti MYK’sı, ülkede yaşanan elektrik krizi nedeniyle halktan özür dilenmesi kararı aldı. Genel Başkan Faiz Sucuoğlu dün, parti yayın organı Güneş Gazetesi’nin manşetinden halktan özür diledi. Parti MYK’sı, elektrik krizinin baş mimarı olan Sunat Atun’un bakanlık görevinden alınması talebini Başbakan Ünal Üstel’e iletirken, Başbakan Ünal Üstel’in de krizin ortasında görevinin başında olmayan Sunat Atun’dan ciddi rahatsızlık duyduğu öne sürüldü. Dün UBP’li vekilleri acil olarak Başbakanlık binasına toplantıya çağıran Üstel’in toplantıda Atun kriziyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

ATUN, ARABİSTAN’DAN MEYDAN OKUDU

Öte yandan, yurtdışında bulunan Maliye Bakanı Sunat Atun dün bir açıklama yayınlayarak, “Benim veremeyecek hesabım yoktur” sözleriyle meydan okudu. “Sorumluluklarımız vardır ancak bir de kendi özel yaşantımız ve manevi dünyamız vardır. Bu bağlamda kısa bir düre için yurt dışında bulunuyorum” diyen Atun, Kıb-Tek’te yaşanan akaryakıt krizi konusunda suçu üstünden atarak, ihaleyi elinde bulunduran firmayı suçlamaya devam etti ve ülkedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini savundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu