KıbrısManşetSiyaset

Yine utanan yok

Denetim, eğitim ve belli bir  standardın olmadığı, hayatın ve emeğin bu kadar ucuz olduğu bir ülkede, birileri tarafından siyasi entrikalar ve koltuk savaşları yapılırken  69 yaşında bir kadın hayatından oldu

Pazar gün 69 yaşındaki emekçi bir kadın  ekmek parasını kazanmak isterken hayatını kaybetti. 60 yaşında üst düzey kamu görevlilerinin emekli olduğu ülkemde 69 yaşında hala ekmek peşinde koşan bir insanımızı yitirdik.. Evinde evlatları ve torunları ile vakit geçirmesi gerekirken ülkenin  içinde bulunduğu ekonomik koşullar 69 yaşındaki emekçi insanımız Fatma Taşçı bir iş kazasında hayatını kaybediyor.  Çok çok üzücü. Fırsat eşitliğinin hiç olmadığı  adalet ve iş güvenliği yoksunu bir anlayış hakim ülkede.

Utanması gerekenlerin utanmadığı, yüzlerinin kızarmadığı ve vicdanlarının zerre kadar sızlamadığı bir düzen hakim maalesef.. Bugün memleketi yönettiğini iddia edenlerin utançtan yerin dibine girmesi gerekirken kendilerine absürt meşguliyetler çıkardıklarını görüyoruz. Ülkesinde gelir adaleti bulunmayan, hiçbir alanda devlet politikası bütünlüğü olmayan, yurttaşını koruyamayan, haklarına sahip çıkmayan anlayışın kara kapılarından geçenlerin nasıl bir ütopya ile karşılaşacaklarını tanımlamakla meşgul olmaları da ayrı bir talihsizliktir hepimiz adına.

69 yaşındaki bir insana devlet güvencesini hissettiremeyen, onun ekonomik refahını sağlayamayan, onu koruyamayan devletin yönetenlerinin kalkıp kara giriş kapılarından ülkeye giriş yapacak olanlara devlet otoritesi hissettireceklerine dair  söylemeleri kadar saçma bir ifade olamaz.

Denetim, eğitim ve belli bir  standardın olmadığı, hayatın ve emeğin bu kadar ucuz olduğu bir ülkede, birileri tarafından siyasi entrikalar ve koltuk savaşları yapılırken  69 yaşında bir kadın hayatından oldu.

Utanıyor musunuz diye sorsam hiç oralı olmadıklarını biliyorum.

Vicdan yoksunu, insanlıktan nasibini almayan yozlaşmış bir anlayışın  siyaseten hüküm sürdüğü ve  rağbet gördüğü, insan hayatına zerre kadar önem verilmeyen ve  bu düzenin parçası olmayı şu veyahut bu şekilde normalleştiren herkesin utanması gerekiyor 69 yaşında bir Pazar günü evinde oturması gerekirken ekmek parası peşinde koşmaya mecbur edilen ve hayatını kaybeden Fatma Taşçı’nın başına gelenlerden.. Ve evet yazıklar olsun.. Bu yaşam koşullarını bu halka reva görenler şimdi utanmayacaksa ne zaman utanacaklar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu