KıbrısManşet

Yine yalan yine aldatmaca

Telafisi mümkün olmayan bir zarar olacaksa Mahkeme tek taraflı olarak bunu değerlendirir ve  kararı verir. Malum dün ormanlık arazide inşaatın durması için de böyle karar alındı

Mahkemeden ara emri alındı, akabinde Bakanlar Kurulu arazi için iptal kararı verdi, lakin söz konusu arazide inşaat durmadı.

Haliyle ortada yanlış bir şeylerin döndüğü kanaati oluştu.

Peki ara emri niye verilir?

Telafisi mümkün olmayan bir zarar olacaksa Mahkeme tek taraflı olarak bunu değerlendirir ve  kararı verir. Malum dün ormanlık arazide inşaatın durması için de böyle karar alındı.

Lakin belli ki inşaatla yetkili ilgili şahıslara bu tebligat ya yapılmadı, ya da alınan karara rağmen inşaat durmadı. Nitekim söz konusu arazide beton dökmeye devam edildi.

Burada yine bir alengirli iş mi çevirdiler acaba diye merak ederken bir taraftan da ne olabilir diye düşünmeye başladım.

Fakat konunun üzücü tarafı mahkeme kararı çok net ortada dururken, ısrarla inşaata devam edilmesi ahlaki bir tavır değildir.

Belli ki ilgili şirketin bildiği bir şeyler vardı.

Ya da güvendiği birileri..

Zira bu etik bir anlayış değildi.

Mahkeme kararına rağmen hız kesmeden inşaat alanında çalışmaya devam ediliyordu.

Başbakan’ın halkın gözlerinin içine baka baka iptal ettik dediği halde inşaat durmamıştı.

Bir süre sonra  Bakanlar Kurulunun almış olduğu kararın aslında iptal niteliği taşımadığı ortaya çıktı.

Ha şaşırdım mı?

Hayır.

Hükümetin (mış) gibi yapmasına alışmış biri olarak elbette şaşırmadım.

Şöyle ki;

Ara emri alan dava avukatlarından Emre Efendi’nin paylaşımı ile bu rahatlığın nedenini öğrendik. .

Avukat Emre Efendi, Başbakan Ersan Saner’in halkı kandırdığını söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden  açıklama yapan Efendi, “Bakanlar Kurulu halkı kandırıyor. Kiralama ile ilgili 2 karardan esas olanı değil, 2018 yılına ait olan ‘kira bedelleri belirlensin’ kararını iptal ettiler” dedi.

Ve kayış koptu.

Yalan üstüne yalan söyleyen ve yalan söylerken hiç tereddüt etmeyen,kolayca bunu yapabilen bir hükümet ve başbakanı var karşımızda..

Avukat Emre Efendi devam ediyor ve diyor ki:

“Eziç üzerindeki doğa katliamı meselesiyle ilgili 2 adet Bakanlar Kurulu Kararı vardı. Biri 2017 biri 2018 yılına ait. Esas kaynak Karar 2017 yılına ait karardır ve 2017 yılına ait esas kararı iptal etmediler. Sadece kira bedelleri belirlensin noktasındaki 2018 yılına ait kararı iptal ettiler”

Avukat Emre Efendi’nin bu paylaşımından sonra anladık ki yine Ali Cengiz oyunlarıyla yalan dolan hile hurdayla, başka bir formülle devam etmeye çalışılacak inşaat!

Velhasıl her zaman yaptıkları gibi yine halkı kandırmaya çalıştılar.

Yuh desek ayıp olur mu?

Yuh yani..

Bu kadarına yuh, binlerce kez yuh!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu