GenelKıbrısManşet

YÖDAK’ta sular durulmuyor

YÖDAK üyeleri arasında, kısa bir süre önce Hasret Balcıoğlu’nun diplomasının geçersiz olduğunun ortaya çıkmasıyla başlayan tartışmaların yankısı sürerken, bu kez de YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’nın diplomasının geçerliliği tartışılmaya başlandı

YÖDAK BAŞKANI, YÖDAK ÜYELERİNE DAVA AÇTI

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, “aleyhinde ileri sürülen gerçek dışı iddialar ve alınan hukuka aykırı kararlar” gerekçesiyle YÖDAK üyeleri Mehmet Hasgüler, Hülya Harutoğlu, Ali Üryayar, Okan Veli Şafaklı’yı polise şikayet edip, tazminat davası açtığını açıkladı. YÖDAK Başkanı Avcı’nın “aleyhinde ileri sürülen gerçek dışı iddialar ve alınan hukuka aykırı kararlar” gerekçesiyle mahkemeye verdiği YÖDAK üyeleri Mehmet Hasgüler, Hülya Harutoğlu, Okan Veli Şafaklı ve Ali Ünyayar da YÖDAK Başkanı Avcı’nın açıklamalarına yanıt verdi.

YÖDAK ÜYELERİNDEN CUMHURBAŞKANI TATAR’A ÇAĞRI

YÖDAK Yönetim Kurulu üyeleri, YÖDAK Başkanı Turgay Avcı’nın lisans diplomasının KKTC’de geçerliliği olmadığını öne sürerek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan, sundukları bilgiler ışığında kısa zamanda karar üretmesi talebinde bulundu. YÖDAK üyeleri, YÖDAK’ın KKTC’de temiz akademi yaratmak ve idame ettirmek konusunda kendi üstüne düşen vazifeyi yerine getirdiğini, gerekli halde bizzat kendi üyelerini ve başkanını dahi incelemekten imtina etmediğini kaydetti.

YÖDAK ÜYELERİNE GÖRE AVCI’NIN DİPLOMASI GEÇERSİZ

Yönetim Kurulu’nun 25 Kasım tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda, Avcı’nın Beyrut Amerikan Üniversitesi’nden aldığını beyan ettiği diplomasının KKTC’de verilen diplomalara denk olmadığına karar verildiğini bildiren YÖDAK üyeleri, diploma fotokopisinde şaibeli olabileceğine dair kuvvetli kuşku oluşması hasebiyle polise suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

“TÜM ÜYELERİN DİPLOMALARI İNCELENDİ”

Yakın geçmişte YÖDAK üyesi Hasret Balcıoğlu’nun diplomasının ön lisans diploması olduğunun ortaya çıktığı ve üyeliğinin mülga olduğunu hatırlatılan açıklamada, olay ardından tüm YÖDAK ve ÜAKK üyelerinin lisans, yüksek lisans ve profesörlük belgelerinin incelenmek üzere YÖDAK Başkanlığı’na iletilmesi konusunda karar alındığına ve Avcı’nın ve diğer üyelerin hür iradesi ile diplomalarını verdiğine işaret edildi.

AKPINAR: İDDİALAR ŞEFFAFLIKLA ARAŞTIRILMALI

DP Genel Sekreteri ve GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı hakkındaki iddiaların şeffaflıkla araştırılması gerektiğini ifade etti. “YÖDAK Başkanı kendisi hakkındaki iddiaları kamuoyu nezdinde cevaplamaktan imtina ederek, kamuoyuna kurul üyelerine karşı tazminat davası açtığını duyurmayı seçmiştir” diyen Akpınar, “Yakın bir tarihte bir Yönetim Kurul Üyesinin sahte diploma skandalına sahne olmuş YÖDAK’ın kendi başkanı hakkındaki iddialar, kamuoyu huzurunda ve kamu vicdanı açısından şeffaflıkla araştırılması gerekmektedir.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu