KıbrısManşetSağlık

Yoğun bakımdaki 8 hastadan 2’sinin durumu kritik

Şu anda yoğun bakımda tedavi gören 8 hastadan 2’sinin sağlık durumunun kritik olduğunu kaydeden Onbaşı, “Yoğun bakımdaki hastalar maalesef risk grubu olarak nitelendirdiğimiz 65 yaşın altında hastalar” diyerek, yoğun bakımdaki yaş ortalamasının 35 ile 64 arasında olduğunu dile getirdi

GIYNIK ÖZEL

Pandemi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Dr. Şükrü Onbaşı, yoğun bakım servisinde gözetim altında tutulan 9 koronavirüs hastasından 1’inin bu sabah normal servise alındığını açıkladı. Dr. Onbaşı, normal serviste tedavi gören hastalardan bir kaçının da gözlem altında tutulduğunu ve yoğun bakım servisine alınmalarının gerekebileceğini ifade etti.

Şu anda yoğun bakımda tedavi gören 8 hastadan 2’sinin sağlık durumunun kritik olduğunu kaydeden Onbaşı, “Yoğun bakımdaki hastalar maalesef risk grubu olarak nitelendirdiğimiz 65 yaşın altında hastalar” diyerek, yoğun bakımdaki yaş ortalamasının 35 ile 64 arasında olduğunu dile getirdi.

Her gün ortalama 1 hastanın yoğun bakıma yatışının gerçekleştirildiğini açıklayan Dr. Onbaşı, Pandemi Hastanesi’ndeki yoğun bakım kapasitesinin 24 yatak olduğuna dikkat çekerek, şu anda sadece kapasitenin 3’te birinin dolu olduğunu ve endişeye gerek olmadığını da vurguladı. Dr. Onbaşı, yoğun bakımdaki hasta sayısının artması halinde yoğun bakım hemşire ekibinin takviyeye ihtiyacı olabileceğine dikkat çekti.

Devletin kapanma kararı almasını beklemeden, herkesin kendi tedbirlerini alması gerektiğini vurgulayan Dr. Şükrü Onbaşı, özellikle genç nüfusun ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesinden sıyrılması gerektiğini belirterek, şu anda yoğun bakımdaki hastaların genç yaşta hastalar olduğunun altını çizdi. Dr. Onbaşı, pozitif vakalarının birçoğunun direkt zatürre halinde hastaneye geldiğini ve tedavi altına alındıklarını da sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu