KıbrısManşet

Yok artık!

Pahalılığın ortalığı kasıp kavurduğu bugünlerde bazı sebzelerin fiyatı “terbiye” sınırlarını da aştı

1 kilo salatalık 50 TL’yi geçti. 5 adedi 1 kiloyu bulan salatalığın tanesi en az 10 TL’ye geliyor

 

Masaya sıradan bir salatayı koymanın maliyeti 100 lirayı buldu. Salata da artık lüks tüketime girmeye başladı

 

Vatandaşlar, “Doktorlar ‘bol bol sebze ve meyve yiyin’ diyor ama bol sebze-meyvenin karşılığı artık ‘sağlık’ değil, ‘kazık’ oldu” dediler

ÖZEL HABER

 

BİR TABAK SALATA LÜKS YEMEK LİSTESİNDE…

Vatandaş, pahalılığın iyice arttığı ülkede 1 kilo salatalığın (hıyarın) 55 TL’ye çıkmasını hayret ve dehşet içinde izliyor. Manavdan, marketten aldıkları bir kilo salatalığın 5-6 adedi bulmadığına işaret eden vatandaşlar, “Bu hesapla bir adet hıyarın tanesi 10 TL’yi buluyor” dediler. Pahalılıktan dert yanan vatandaşlar, hepsinin de yarısı neredeyse çöpe giden bir adet marul, bir adet kereviz, bir bağ golyandro, 2-3 adet taze soğan, 2-3 adet domates, 2-3 adet salatalıktan yapılacak sıradan bir salatanın maliyetinin 100 TL’nin üzerine çıktığına dikkati çekiyor. Vatandaşa göre, sofrada her gün salata bulundurmak artık lüks yaşama giriyor.

 

SEBZE-MEYVENİN KARŞILIĞI ‘SAĞLIK’ DEĞİL ‘KAZIK’…

TİKEN’e şikâyetlerini anlatan vatandaşlar, “Doktorlar ‘bol bol sebze ve meyve yiyin’ diyor ama ne sebzenin ne de meyvenin yanına yaklaşılamıyor. Bir adet hıyarın 10 TL’yi geçtiği ülkede diğer ürünlerin fiyatları da oldukça pahalı. Bol bol sebze-meyvenin karşılığı artık ‘sağlık’ değil, ‘kazık’ oldu” dediler. Dün çarşı-pazarda yaptığımız gözlemlere göre neredeyse “ucuz” denilebilecek tek bir sebze veya meyve cinsine rastlanamadı. Ortalama fiyatlara göre hıyarın kilosu 50-55 TL, domatesin kilosu 30-35 TL, marul 8-10 TL, kereviz 14-18 TL, golyandro 15-18 TL, üçlü bağdan oluşan taze soğan 12-15 TL düzeyindeydi. Çarşının fiyat kralı ise 70 TL’lik “sıradan” biberdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu