GenelKıbrısManşetSiyaset

YÖK kriterlere uygun olmayan üniversitelere denklik vermesin..

YÖK uzman ekiplerini gönderdi üniversiteler denetlendi ve gelen ekipler Ada’dan ayrıldı.

Peki bu denetimler sırasında YÖDAK konunun neresindeydi? Çok açık belirteyim hiçbir yerinde. Oysa burada doğru olan YÖK’ün Ada’ya gönderdiği uzman ekipler üniversiteleri denetlerken YÖDAK üyelerinin de onlara katılıp gözlem yapmalarıydı, zira bu anlamda çok ciddi bir deneyime ihtiyaç duyulduğu açıktır ve fakat YÖDAK üyeleri hiçbir şey yapmadan öylece oturmayı tercih ettiler YÖK denetlemesi sırasında..Oysa gözlem yapabilirler hatta birlikte denetim faaliyetlerine iştirak edebilirlerdi. Dolayısıyla bu bile bize YÖDAK’ın işlevsiz bir yapıya sahip olduğunu ve acilen mevcut yapının gözden geçirilerek yeniden bir yapılanma içine girmesi gerektiğini gösteriyor. Fakat siyasetin etkili olmayacağı bilim insanlarının etkin rol oynayacağı bir yapıdan bahsediyorum.Nitekim YÖK uzmanları üniversiteleri denetlerken kılı 40 yardılar.. Buradan nasıl bir sonuç çıkacağını önümüzdeki günlerde elbette göreceğiz. Lakin YÖK’ün burada çok daha etkin olması için belli yaptırımlara gitmesi üniversitelerin varlıklarını Yüksek Öğretim alanında eğitimde kalite başta olmak üzere güvenlik,fiziki nitelik ve öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde idame ettirebilmeleri için gerekli yeterliliğe sahip olup olmadıkları konusunda “ DENKLİK” kartını çekinmeden kullanabilmesi Ada’da ki Yüksek Öğretim alanında çok büyük bir katkı sağlayacaktır.

Nitekim YÖK’ün aradığı kriterlere uymayan üniversitelerin künyelerine bakılmaksızın o üniversitelere YÖK denkliği verilmemelidir.

Böylelikle YÖK’ün kurumsal yapıs içinde var olan otorite .Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelere daha derinden nüfus edecektir..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu