GenelKıbrısManşetToplum

Yol yok! Tedbir yok! Ölüm var!

Lefkoşa-Mağusa Anayolu’nda meydana gelen feci kazada yaşamını yitiren 23 yaşındaki Ramazan Amıklı’nın ölümünün ardından yollardaki can güvenliği bir kez daha sorgulandı.


DEVRİM DEMİR

HİÇBİR GÜVENLİK TEDBİRİ YOK
Lefkoşa-Mağusa Anayolu’nda önceki akşam meydana gelen feci kazanın yaşandığı bölgede, ‘yol güvenliği’ anlamında büyük eksiklikler tespit edildi. 23 yaşındaki Ramazan Amıklı’nın yönetimindeki araç ile yoldan çıkarak çarptığı reklam tabelasına ait beton set anayola sadece 2 metre uzaklıkta. Bölgede aydınlatmanın yetersiz oluşunun yanı sıra, viraj üstünde sürücü görüş mesafesini kapatacak kadar uzayan yol kenarındaki otlar da dikkatlerden kaçmadı. Reklam tabelasının anayola yakınlığının sadece 2 metre olması, acılı ailenin büyük tepkisine neden oldu. Yapılan araştırmaya göre birçok ülkede reklam tabelalarının anayollara uzaklığının minimum 7 buçuk metre olmasına izin veriliyor.

FATMA KAŞIKÇI İLE AYNI SON
Aynı güzergahta 2020 yılında da yol kenarındaki beton sete çarpan araçta, 24 yaşındaki Fatma Kaşıkçı hayatını kaybetmişti. Yol kenarında beton elektrik trafosuna çarpan Kaşıkçı gibi, beton reklam tabelası ayağına çarpan 23 yaşındaki Ramazan Amıklı’da hayatını kaybetti. GIYNIK Gazetesi’ne konuşan bölge sakinleri ilgili reklam tabelasının yarattığı tehlikeyi defalarca kez dile getirdiklerini ifade etti.

“CANIMIZI YAKTINIZ”
Hayatının baharında yaşama veda eden 23 yaşındaki gencin babası Abullah Amıklı, dün sosyal medya paylaşımı ile yürekleri dağladı. Acılı baba, oğlunun kaza yaptığı noktada yol ile reklam tabelası arasında çok az mesafe olduğunu ve beton parçasının ölüme davetiye çıkardığını kaydetti. Gözü yaşlı baba, paylaşımında 16 yıl yollarda çalıştığını ve böyle bir beton parçasını özellikle anayollarda hiç görmediğini ifade ederek yetkililere seslendi; başka gençlerin ölmemesi için tedbir alınmasını istedi.

CENAZE TÜRKİYE’DE DEFNEDİLECEK
Ramazan Amıklı’nın cenazesi dün yapılan otopsinin ardından Türkiye’de defnedilmek üzere ailesine teslim edildi. Talihsiz gencin ölümü başta ailesi olmak üzere sevenlerini derin yasa boğarken, “Kana doymayan yollardaki trafik güvenliğinin sağlanması için daha kaç eve ateş düşmesini bekliyorsunuz” isyanı bir kez daha yükseldi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu