GenelKıbrısManşetToplum

“Yollarda ölmek istemiyoruz”

Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarında farklı ihmaller ve eksikler birçok kişinin canına mal oluyor… Bu güzergâhı sıklıkla kullanan vatandaşlar isyanda

Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarında farklı ihmaller ve eksikler birçok kişinin canına mal oluyor… Bu güzergâhı sıklıkla kullanan vatandaşlar isyanda:

DEVRİM DEMİR

GÜNDÜZÜ DE GECESİ DE TEHLİKELİ
Ölümlü ve ağır yaralanmalı trafik kazalarının önüne geçilmediği yollardan biri de Güzelyurt-Lefkoşa anayolu. Aydınlatmasız yol ve kavşakların tehlike yaratması, yol çizgilerinin olmaması, yolda çukurlar ve tümsekler olması, bunun yanı sıra anayola direkt çıkış yapılabilen bir çok ara yol olması tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Gündüzü ayrı gecesi ayrı ‘tehlike’ saçan anayolda onlarca kişi trafiğe kurban gitti. Çeşitli nedenlerle aydınlatılmayan anayol, sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. ‘Yol güvenliği’ olmayan anayolun son kurbanı, 8 Eylül akşamı meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki olurken, aynı güzergâhta saatler sonra meydana gelen başka kazada 26 yaşındaki bir genç ağır yaralandı. ‘GÜZELYURT’ Gazetesine konuşan vatandaşlar, gelmiş geçmiş hiçbir hükümetin kazaların önlenmesinde ‘radikal önlemler’ almamasından şikâyetçi.

BARİYER OLMASINA RAĞMEN KAZA ÇOK
Lefkoşa- Güzelyurt anayolu son yıllarda onlarca kişinin canını aldı. Özellikle Gönyeli Çemberi ile Yılmazköy arasında kalan bölge ciddi ölümlü kazalara sahne olurken, orta refüje beton bariyer konulmasına rağmen, anayolun aydınlatma ve güvenlik açısından yetersiz kaldığı dikkatlerden kaçmıyor. Lefkoşa- Güzelyurt anayolu, birçok hata ve ihmal nedeniyle adeta ‘ölüm yoluna’ döndü. Güzelyurt-Lefkoşa Anayol’unda 8 Eylül akşamı meydana gelen kazada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Fatih Can’ın ölümü, bu yolun tehlikelerini bir kez daha en acı şekilde gündeme getirdi.

AYDINLATMA VE GÜVENLİK AÇISINDAN YETERSİZ
Güzelyurt-Lefkoşa anayolunda geçtiğimiz bir hafta içerisinde biri ölümlü, iki sıkışmalı 4 farklı trafik kazası meydana geldi. Son yıllarda Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarında farklı ihmaller ve eksiklerin birçok kişinin canına mal olurken, birçok ailenin evine ateş düştü. Özellikle uzmanlar Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda şoförlerin dikkatli sürüş yapması konusunda uyarılarda bulunurken, hız tespit kamerası yanında, çember, aydınlatma ve yol güvenliğini sağlayıcı adımlar atılmasının gerekliliği bir kez daha vurguladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu