Manşet

Yolsuzluklar şaibeler karanlık ilişkiler..

Yolsuzluklarla,şaibelerle ciddi iddialarla anılan kişilerin çoğunlukta olduğu böylesi bir parlamento yapısı içinde haliyle etik olmayan,ahlaki durmayan bir görüntü ortaya çıktı

İktidarının,muhalefetinin karanlıkta kalmış ilişkilerinin ayyuka çıktığı bir dönem yaşıyoruz. Kirli ve karanlık bir dönem!

Belli başlı milletvekilleri ve bakanların ve yakınlarının özellikle Meclis’e girdikten ve belli makamlara geldikten sonra aşırı zenginleşmesi sanırım izaha muhtaç bir durumdur. Bu hiçbir şekilde görmezden gelinemez. Ve fakat şu ana kadar da bu mevzuda gözle görülür bir çaba yok. Dolayısıyla Meclis’te bulunan bütün milletvekillerinin mal bildirimleri talep edilmeli ve bunların araştırılması yapılmalıdır. Halkın evine ekmek götürmekte zorlandığı bir dönemde semiren siyasetçilerin mal varlıkları mercek altına alınmalı ve gerekli tahkikat yapılmalıdır.

Zira iddialar ve bu iddialar üzerine açıklanan mal varlıkları bir iki maaşla yapılabilecek bir zenginlik değildir. Meclis Başkanı ben milletvekillerinden hangi malı edinmişler,kaç paraları var gibi  bilgileri istemem diyor.

Oysa bunun yasa ile tanımlanan hukuki ve ahlaki bir yönü vardır. Belli ki bu erdemlerin de kaybolduğu bir Meclis yapısı kurgulamışlar el birliği ile..

Kimseden en ufak bir çıt çıkmıyor.

Kimse bakan olduktan sonra artan mal varlıklarını sorgulamıyor. Kimse vatandaş Lefkoşa’dan Mağusa’ya bile gidemezken, Avrupalar’da tatil yapan milletvekillerinin bu olanaklara nasıl kavuştuklarını da sorgulamıyor. Çok açık ki Meclis’te işbirliği hat safhada. Kimse kimseye dokunmuyor.

Meclis bu haldeyken yani makama oturanlar rüşvet iddiaları, usulsüz uygulamalar, etik ve ahlaktan yoksun tavırlar içinde pişkinlik yapmayı  sürdürürken ana muhalefet lideri.Tufan Erhürman ve diğer muhalefet vekilleri Meclis kürsüsünden sabahtan akşama kadar boş koltuklara konuşsalar ne yazar konuşmasalar ne yazar..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu