KıbrısManşetSiyaset

Yolunu tamir edecekleri bölgenin Belediye Başkanını hiçe saydılar!

GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Coşkun, kurumlar arasında saygı olması gerektiğine dikkat çekerek, “Ben 7 yıllık görev sürem boyunca gelmiş geçmiş hiçbir hükümet yetkilisine ve siyasiye saygısızlık yapmadım, bu nedenle aynı saygıyı karşı taraftan da beklerdim” dedi


Başbakanı Ersan Saner, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, dün Karpaz bölgesine gerçekleştirdikleri ziyarette, 53 kilometrelik Ziyamet-Dipkarpaz ana yolunun Kaleburnu girişinde başlayan çalışmaları yerinde inceledi.  Ziyamet- Kaleburnu, Kaleburnu-Dipkarpaz ve Dipkarpaz- Zaferburnu Yolu İçin başlayan çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye giden yetkililere Yeni Erenköy Belediyesi Başkanı Emrah Yeşilırmak eşlik ederken, Dipkarpaz Belediyesi Başkanı Suphi Coşkun’a hiçbir davet yapılmadığı öğrenildi. Ayrıca bölge milletvekillerinden CTP’li Biray Hamzaoğulları’nın da bu ziyaret etkinliğine davet edilmediği de ortaya çıktı.

“MAKAMA SAYGI BEKLERDİM”

Dipkarpaz’ın Mülki İdare Amiri olan Dipkarpaz Belediyesi Başkanı Suphi Coşkun’a yapılan saygısızlık bölge halkı tarafından tepkiyle karşılanırken, konuyla ilgili olarak GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Coşkun, kurumlar arasında saygı olması gerektiğine dikkat çekerek, “Ben 7 yıllık görev sürem boyunca gelmiş geçmiş hiçbir hükümet yetkilisine ve siyasiye saygısızlık yapmadım, bu nedenle aynı saygıyı karşı taraftan da beklerdim” dedi.

“BELEDİYEDE ÇALIŞAN PERSONEL BİLE DAVET EDİLDİ”

Suphi Coşkun, “Dipkarpaz Belediyesi’nde çalışan UBP’nin örgüt başkanı ‘Babam hasta oldu acilen babamı doktora götürmem lazım’ şeklinde bir yalanla işten izin alıp bölgemizi ziyaret eden siyasileri karşılamaya gidiyor. Yani belediyemde çalışan personel bile davet edildi fakat beni davet etme zahmetinde bulunmadılar” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN AYRIM YAPMADIM”

“Ben bu makamda Suphi Coşkun olarak değil, Dipkarpaz halkının temsilcisi olarak bulunuyorum” diyen Coşkun, “Ben yaşadığım bölgedeki iki toplumun da belediye başkanıyım. Bölgemizdeki Rum okulunun etkinlikleri olduğu zaman bile beni sayıp davet ediyorlar” diyen Coşkun, “Hiçbir zaman, değil siyasi parti rozeti, din, dil, ırk ayrımı dahi gözetmeden görevimi yaptım” diyerek, takdiri kamuoyuna bıraktığını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu