KıbrısManşet

Yönetmen Cemal Yıldırım’dan BRT’ye tepki

Ülkemiz basın camiasının en önemli isimlerindne biri olan Hüseyin Kanatlı’yı kaybetmemizi derin üzüntüsünü yaşarken, ülkemizin önemli isimlerinden biri olan yönetmen Cemal Yıldırım, Kanatlı’nın vefatı üzerine BRT’nin yayın sıralamasına tepki gösterdi.

Yıldırım “Gazetelerde en önemli haber manşetten verilir. Bir de sür manşet vardır. Gazete logosunun üzerindeki yerdir burası… Gündemdeki diğer bir önemli, bir o kadar da değerli ve atlanmaması gereken haber de burada yer bulur. Bugün ülkemizde yayınlanan pek çok gazetede manşetten veya sürmanşetten, Hüseyin Kanatlının vefat haberi var… Basın camiası vefasını göstermiş Hüseyin abimize.

Ama onun bağrından çıkan, adı ile özdeşleşen kurumun haber bültenini, BRT ana haberi aksam izlerken utandım. Gazetede manşet varsa TV haberlerinde de haber sırası vardır ve önem derecesine göre haberler sıralanır… TV haberlerindeki sürmanşet uygulaması ise, spiker bültene başlamadan ilk söz olarak bir, iki kelam edebilir, arkadaki ekrana bir görüntü verilebilir, ya da çok kısa 10 saniyelik bir video ile bülten başlayabilir. Bunları niye anlattım? Hüseyin abinin haberini akşam işte bu sürmanşette görmek isterdim.

Ufacık bir kelam bir söz bir foto……..!!!! Ersin Tatarın Kayseri ziyareti sizin için önemli olabilir veya Kudret Özersayın, Bayındırlık ve ulaştırma bakanlığının vs. açıklamaları sizin için önemli olabilir. Anlarım… Ama vefat eden kişi içerisinde çalıştığınız kurumun efsane isimlerinden biriydi. Toplum tarafından sevilen, basın camiasının duayeniydi. Önemli bir şahsiyetti bu toplum için…

Onun vefat haberini bültenin yirminci dakikasına sıralamanız ve o dakikaya kadar ne bültende ne de sür manşette tek bir laf etmemeniz, üzgünüm ama beyninizde bir sorun olduğunun göstergesidir… Hatta Beyini geçtim esas mesele kalbinizde… Yazık…” diyerek tepkisini gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu