KıbrısManşetSiyaset

YSK’dan Reynar’a veto

Yüksek Seçim Kurulu, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili adayı Tacan Reynar’ın aday olma koşullarını yerine getiremediği açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili adayı Tacan Reynar’ın aday olma koşullarını yerine getiremediği açıkladı.

3 YIL KESİNTİSİZ İKAMET ŞARTINI YERİNE GETİREMEDİ
2023 Milletvekili Ara Seçimi Bağımsız Adayı Meriç Erülkü’nün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz başvuruları, dün saat 10.00’da toplanan Yüksek Seçim Kurulu tarafından taraflar dinlendikten sonra karara bağlandı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, Gülden Çiftçioğlu, Tanju Öncül, Bertan Özerdağ ve Peri Hakkı’dan oluşan Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı dün akşam saat 20.30 sıralarında açıklandı. YSK, TDP’nin Milletvekili adayı Tacan Reynar’ın aday olma koşullarını yerine getiremediği kanaatine vardı. Reynar’ın KKTC’de seçimden önce 3 yıl kesintisiz ikamet etmediği belirtildi. Aday olma koşullarını yerine getiremeyen Reynar’ın adaylığı düşürüldü. Reynar’ın adaylığının düşürülme gerekçesi KKTC anayasasının 68. Maddesinde yer alıyor: “Seçilebilmek için en az üç yıldan beri daimi ikametgahı Kuzey Kıbrıs’ta olmak ve yurt ödevini yerine getirmiş bulunmak koşuldur”

REYNAR: YURDUMA DAHA SIKI SARILACAĞIM
Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Reynar, “YSK tarafından adaylığım düşürüldü” dedi. Reynar, geniş değerlendirmeyi ve detaylı açıklamayı daha sonra yapacağını belirterek, “Tek söz söyleyeceğim. Kurulu düzeninize inat, doğduğum yurda daha sıkı sarılacağım” ifadelerini kullandı.

ATLI: MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR
TDP Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, Atlı, “Bu ülkede doğan, büyüyen, bu ülkeyle yatıp bu ülkeyle kalkan insanın adaylığı reddedildi. Bu kararla eğitim için yurt dışına giden insanlarımız aday olamayacak. Sevgili Tacan’ın bu seçim için adaylığı reddedilmiş olabilir. Ancak mücadele devam ediyor. Parti olarak adımlarımızı ve kararlarımızı açıklayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

GIYNIK ‘DOĞRULANDI’
GIYNIK Gazetesi, geçtiğimiz haftalarda, TDP Milletvekili Adayı Tacan Reynar’ın milletvekili adaylığının yasalara uygun olmadığı yönünde güvenilir kaynaklardan önemli bir bilgi temin etmişti. GIYNIK Gazetesi’nin bu konuyla ilgili görüşlerine başvurduğu Reynar, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, kendisinin deneyimli bir hukukçu olduğunu ve yasalara uygun hareket ettiklerini ifade etmişti. YSK’nın bugün aldığı karar ile GIYNIK Gazetesi’nin edindiği bilgi doğrulanmış oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu