GenelKıbrısManşet

Yüksel Başkan ucuz kurtuldu

Dikmen Belediyesi personeli Serkan Ergün, dün sabah tartışma yaşadığı Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’ye silahlı saldırıda bulundu

DEVRİM DEMİR

Dikmen Belediyesi personeli Serkan Ergün, dün sabah tartışma yaşadığı Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’ye silahlı saldırıda bulundu

TARTIŞMA YAŞANDIĞI İDDİASI

Dikmen Belediyesi’ne ait Araç Bakım Atölyesi’nde dün sabah saatlerinde yükselen silah sesleri yürekleri ağza getirdi. Dikmen Belediyesi personeli ile toplantı yaptığı esnada, belediye personellerinden Serkan Ergün ile tartıştığı iddia edilen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, silahlı saldırıya uğradı. Öfkesini kontrol edemeyen Serkan Ergün, aracının bagajında bulunan av tüfeği ile atölyede dehşet saçtı. Korkunç olay sonrası olay yerinden uzaklaşmaya çalışan Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, ayak bileğini incitirken bölgede silah sesini duyan atölyeye koştu.

BİR EL ATEŞ AÇTI KAOS YAŞANDI

Belediye personeli 45 yaşındaki Serkan Ergün, tasarrufunda bulundurduğu av tüfeğini şantiye içinde yere doğrultarak bir el ateş açtı. Açılan ateş sonrası herhangi bir yaralanma olmazken, olayı önlemeye çalışan başka bir belediye personelinin ayağı kırıldı. Yaşanan kaos sonrası ayağı kırılan Hasan Altunoğlu Lefkoşa Devlet Hastanesine sevk edildi. Çok sayıda belediye personeli hastaneye akın ederken, Dikmen Belediyesi Meclis üyelerinin yanı sıra CTP Milletvekilleri Armağan Candan ve Ongun Talat da hastaneye giderek bilgi aldı.

ÇALIŞAN TUTUKLANDI POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yaşanan olayın hemen ardından Boğaz Polis Karakolu ekipleri, etkisiz hale getirilen Serkan Ergün’ü tutukladı. Zanlı Serkan Ergün’ün bugün ‘Kanunsuz ateşli silah tasarrufu’, ‘Meskûn mahalde ateş açma’ suçlamalarıyla tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor. İddiaya göre zanlı Ergün’ün seçim dönemi öncesinde Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’ye yönelik suçlamalarla dolu bir video çekerek sosyal medya hesabında paylaştığı ve olayların buradan patlak verdiği de öne sürüldü.

YALINKAYA: EMEKÇİNİN ONURU, GURURU HAYSİYETİ VE EKMEĞİYLE OYNANMAZ

Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya, Yüksel Çelebi’nin silahlı saldırıya uğraması sonrası, “Dikmen belediyesinde yaşanan bu üzücü olayı tasvip etmemiz asla mümkün değil, ancak emekçinin onuru, gururu haysiyeti ve ekmeğiyle oynanmaz” açıklamasında bulundu.

DEV-İŞ SALDIRIYI KINADI

Dev-İş, Dikmen Belediyesi’nde bu sabah yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. Dev-İş, Başkan Yüksel Çelebi’ye ve belediye çalışanı Hasan Altunoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletirken, tüm çalışanları da sükûnete davet etti. Dev-İş Başkanı Koral Aşam yaptığı açıklamada, sebebi ne olursa olsun, bir personelin belediye başkanına silah çekmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, bu konuda polisin gerekli tedbirleri alacağına ve olayın sorumlusunu veya sorumlularını adalete teslim edeceğine inandıklarını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu