KıbrısManşet

Yulin’de binlerce köpek katlediliyor!

Çin'in yulin kentinde 10 gün sürecek köpek eti festivali tepkilere rağmen devam ediyor

Çin ‘in Yulin kentinde dün itibariyla binlerce köpek katledilmeye başladı.

Yeni tip koronavirüsün ilk ortaya çıktığı Çin’de 10 gün sürecek köpek eti festivali tepkilere rağmen devam ediyor.

Çin’de Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında köpeklerin çiftlik hayvanı statüsünden çıkarılmasına rağmen Guangxi eyaletine bağlı Yulin kentinde bugün başlayan tartışmalı ‘Liçi ve Köpek Eti’ festivalinde binlerce köpek kesilerek tezgahlarda sergileniyor.

Diğer yandan Çin basınında konuyla ilgili haberlerde, Batılıların, kendi kültürlerine daha çok saygı duyulması gerektiğini düşündükleri ve Batı kültürünün dünya genelinde daha hakim olduğu belirtilirken, bu küçümseyici tutumun memnun edici olmadığı ifade ediliyor.

Çin’de her yıl 10-20 milyon köpeğin katledildiği bu festivalde, küçük metal kafeslere hapsedilen köpekler, yiyecek ve su verilmeden yüzlerce kilometre seyahat etmek zorunda bırakılıyor. Köpekler, diğerlerinin gözleri önünde vahşice katlediliyor. Adrenalinin etlerine lezzet kattığı gerekçesiyle köpekler, dövülerek, canlı canlı yakılarak ya da haşlanarak öldürülüyor.

#HAYTAP ise 2005 yilindan beri tam 15 yıldır Çin hukumetini konsolosluk onundeki eylemleri ile protesto ediyor Çin mallarını boykota çağırmaya devam ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu