Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Yunan uyruklu turist cezaevine gönderildi

Mağusa’da alınan bir ihbar üzerine bir polis ekibi tarafından arama yapılmak üzerine evine gidilen evinde Yunanistan uyruklu Apostolis Koskinas’ın ülkede izin ikamet ettiği ortaya çıktı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Mağusa’da bir üzerine polis ekipleri tarafından arama yapılmak için evine gidilen Yunanistan uyruklu Apostolis Koskinas’ın Kasım ayından beri ülkede kaçak olduğu ortaya çıktı.

Zanlı Koskinas suçüstü hali gereği tutuklanarak, “KKTC’de izinsiz ikamet” suçlaması ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme, zanlı Koskinas’ın, davaları görüşülünceye dek 15 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

TURİST VİZESİ SONA ERDİ, GERİ DÖNMEDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ mahkemede verdiği ifadesinde, 28 Ocak 2021 tarihinde alınan bir ihbar üzerine zanlı Apostolis Koskinas’ın Mağusa’daki evinde arama yapıldığını söyledi.

Konu evde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şeyin tespit edilmediğini belirten Saydağ, yapılan muhaceret kontrolünde ise zanlının 2 Ekim 2020 tarihinde ülkeye 30 günlük turist vizesi ile geldiğini, vize süresinin bitmesine rağmen ülkeden çıkış yapmayıp 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren izinsiz ikamet etmeye başladığının tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Saydağ, ülkede yasal statüsü bulunmayan zanlının hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu