DünyaEkonomiGenelManşet

Yunanistan, 15 Mayıs’ta turizm sezonunu açıyor

Covid-19 salgını sonrası 2020 yılında son dönemlerin en kötü turizm sezonunu yaşayan ülke kısıtlamaları gevşeterek plajları yeniden halka açtı.

Yeni kurallar dahilinde sahillerde iki oturma yeri ve şemsiye arasında en az 4 metre mesafe bırakılacak ve bu bölgeler düzenli olarak dezenfekte edilecek.

Sahil, otel, kafe, lokanta ve bar gibi turistik mekanlarda çalışan kişiler de düzenli olarak Covid-19 testine tabi tutulacak ve çalışırken maske giymek zorunlu olacak.

Yunanistan 15 Mayıs’tan itibaren yabancı turistleri de yeni turizm sezonu içerisinde karantinaya alınmaksızın ülkesine kabul edecek.

Yunanistan’da bu sezon tatil yapmak isteyenler geçen sene olduğu gibi uçak bileti almadan önce bir form dolduracak ve uçuş günü kendilerine gönderilen barkodlu formu havaalanında görevlilere göstermesi gerekecek.
Buna ek olarak ülkeye giriş yapacak tüm turistlerin havaalanlarında uçağa binmeden önce varsa aşı sertifikası ya da son 3 gün içerisinde alınmış negatif sonuç gösteren Covid-19 testi göstermesi zorunlu hale getirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu