DünyaGenelManşet

Yunanistan AB yaptırımlarına uydu: Rus tankerlerine el koydu

Yunanistan, AB yaptırımları kapsamında Rusya'ya ait tankere el koydu. Batılı ülkeler daha önce de Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rus milyarderlere ait yatlara el koymuştu.

Yunanistan, AB yaptırımları kapsamında Rusya’ya ait tankere el koydu. Batılı ülkeler daha önce de Ukrayna’nın işgali nedeniyle Rus milyarderlere ait yatlara el koymuştu.

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya ABD ve AB öncülüğünde bir dizi yaptırım uygulanıyor. Yaptırımlarla özellikle Rus ekonomisi hedef alınırken, Rus devletine ve Rus oligarklara ait Avrupa ve ABD’deki mal varlıklarına birer birer el konuyor. Rusya’ya yönelik son yaptırım hamlesi ise komşu ülke Yunanistan’dan geldi.

250 METRE UZUNLUĞUNDA

Atina yönetimi, Rusya’ya ait bir petrol tankerine Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında Karystos’ta el konulduğunu açıkladı. Kathimireni’ye konuşan Sahil Güvenlik yetkilileri, Pegas isimli tankerin Rus bayrağı taşıdığı ve 250 metre uzunlukta olduğunu söyledi. Tankerde 19 Rus denizcinin bulunduğu belirtiliyor.

RUSYA’NIN EKONOMİSİ HEDEF ALINIYOR

ABD ve AB’nin öncülüğünde yaptırım kıskacına alınan Rusya, ekonomik olarak tarihi bir sınav veriyor. Dış dünyayla bağları kesilen Rusya’ya uygulanan yaptırımlarla ülkenin ekonomisi hedef alınıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu