Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

“Yurdumuza sahip çıkıyoruz”

Bu Memleket Bizim Platformu’nun organizasyonuyla Lefkoşa İnönü Meydanı’nda gerçekleştirilen yürüyüş ve mitingde yüzlerce kişi birlikte aynı sloganı haykırdı.

BENGİHAN: “KIBRLISLI TÜRKLER KENDİ KENDİNİ YÖNETMEK İSTİYOR”

Bu Memleket Bizim Platformu’nun çağrısıyla eski Peyak önünde toplanan yüzlerce yurttaş, ellerinde “Yurdumuza Sahip Çıkıyoruz”, “Göç etmek istemiyoruz”, “Özelleştirmeye Hayır”, “Ne Ayrılık Ne İlhak, Birleşik Federal Kıbrıs”, İrade Halktır, Sarayda Değil” yazan pankartlar ve “Kıbrıs’ta Barış Engellenemez” ve “Bu Memleket Bizim” sloganları ile İnönü Meydanı’nda yürüdü. İnönü Meydanı’ndaki mitingde Platform adına konuşma yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Kıbrıslı Türkler olarak kendi kendimizi yönetmek ve bu topraklarda var olmak istiyoruz… İrademize sahip çıkmak, insanca yaşamak, eşitlik, yok olmamak, zamlara, partizanca istihdamlara dur demek, geleceğimiz, göç etmemek, yurdumuza sahip çıkmak için buradayız” diyerek eylemcilere seslendi.

“BU GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

Bengihan, ülke tarihinde “hiç olmadığı kadar kötü bir dönemden geçilmekte” olduğunu, hem siyasi hem de ekonomik olarak “hızla yok oluşa doğru sürüklenildiğini” ifade ederek, “Bu gidişe dur demek, yurdumuza sahip çıkmak için bugün buradayız” dedi. Bengihan, zamlardan dolayı asgari ücrete yapılan artış anlamını yitirdiğini ifade ederek, “Adeta kaşıkla verip kepçeyle almışlardır. Her gün yapılan zamlarla halk açlığa terkedilmiştir. Mutfaklar yangın yerine dönmüştür. Birçok aile çocuklarının karnını doyuramıyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu