KıbrısManşet

“Yurttaşlar olarak kendi tedbirlerimizi almak zorundayız”

Akıncı, hükümetin pandemi döneminde aldığı önlemlerde hep geç kalmalarıyla akılda kalacaklarını belirtti.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, hükümetin pandemi döneminde aldığı önlemlerde hep geç kalmalarıyla akılda kalacaklarını belirtti.

Temmuz ayından beri gerek kendisinin gerek sağlık örgütlerinin gerekse de halkın isyanlarına rağmen bu noktaya gelindiğini hatırlatan Akıncı, geç de olsa alınan karardaki “3 gün” maddesinin önlemleri sulandırdığını kaydetti.

Akıncı, geç kalma ve hata yapma lükslerinin olmadığını dile getirerek, yurttaşlar olarak herkesin kendi tedbirlerini uygulamak zorunda olduklarına ve uymaları gerekliliğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yaptığı paylaşım şöyle:

“Pandemi döneminde hükümet alınması gereken önlemleri hep geç almakla hatırlanacak. Umarım ve dilerim ki daha kötü sonuçlarla da anılmasın. Karantina konusunda da maalesef öyle oldu. Temmuz ayı başından beri Cumhurbaşkanı olarak ben dahil, pek çok kurum ve kişinin uyarılarına rağmen ancak şimdi o noktaya gelinebildi. Geç de olsa alınan bu kararı “üç gün için gelenler” diyerek sulandırmak doğru değildir. “Zararın neresinden dönülse kardır” diyerek hep beraber bundan sonrasına odaklanalım. Geç kalma, hata yapma lüksümüzün olmadığı günlerden geçiyoruz. Yurttaşlar olarak kendi tedbirlerimizi daha sıkı uygulamak zorunda olduğumuzu da lütfen unutmayalım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu