GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Yüzlerce genç potansiyel suçlu

Lefkoşa'nın en gözde bölgelerinden biri olan Surlariçi’nde bulunan Zahra Sokak’ta geçtiğimiz hafta yaşanan ve ülkenin huzurunu kaçıran kavgayı bir grup gencin agresifliği olarak izah edemeyiz

Lefkoşa’nın en gözde bölgelerinden biri olan Surlariçi’nde bulunan Zahra Sokak’ta geçtiğimiz hafta yaşanan ve ülkenin huzurunu kaçıran kavgayı bir grup gencin agresifliği olarak izah edemeyiz.

Dolayısıyla Eli taşlı-sopalı ve hatta kesici aletli gençlerin karıştığı kavgada, sandalyeler, masalar havada uçuştu. Yaklaşık 150 gencin karıştığı kavgada, esnaf ve bölgede bulunan vatandaşlar da haliyle büyük bir tedirginlik yaşadı. Çok net ki özellikle Lefkoşa sur içinde çok ciddi bir güvenlik zafiyeti yaşanıyor. Nitekim vuku bulan bu hadisede de polisler yetersiz kaldı.

Elbette Polis Genel Müdürlüğünün de bu yaşananlardan dersler çıkaracağı aşikâr. Vuku bulan olayın bir başka düşündürücü yanı bu kavgaya karışan gençlerin birçoğunun yaşlarının 17-22 arasında olduğu bilgisi… Bu son derece kaygı verici bir durumdur. Nitekim öyle anlaşılıyor ki burada ülkeyi bütünüyle tehdit eden bir çeteleşme hareketi var. Dolayısıyla organize suç örgütleri yapılanmasına varan bu konu ülkeyi yönetme sorumluluğu alanları da düşündürmesi gereken bir husustur. Kaldı ki bu konuyla ilgili gelen bilgiler arasında bu gençlerin birçoğunun uyuşturucu, gasp, ruhsatsız silah taşıma ve haraç toplama gibi suçlardan sabıkalı oldukları yönündedir.

Elbette dış kaynaklı ve denetimsiz nüfus artırımının bir sonucu ile bugün bir kez daha yüzleşmiş olduk. Haliyle bu durumun yıllardır göz ardı edilerek bugünlere davetiye çıkarıldığını hepimiz biliyoruz. Polisin gerek personel sayısı olarak gerek donanım olarak bu kadar yoğun bir nüfusla baş etme kabiliyeti yoktur. Özellikle Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde göç nedeniyle oluşan nüfusla bu denetimsiz anlayışı da fırsat bilen birtakım kişiler oralarda çeteler oluşturarak eli sopalı,bazen bıçaklı hatta tabancalı gençleri potansiyel tehlike olarak Lefkoşa’yı tehdit eder duruma gelmesi hafife alınacak bir konu değildir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu