Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

Yüzlerce İsrailli Kıbrıs’a sığındı

Birçoğunun gün içinde gelmesi beklenen İsrail'deki Kıbrıslıların yanı sıra yüzlerce İsrailli de ülkeye sığınıyor

Pazar sabahı Larnaka havaalanına gelen yolcuların ifadesine göre İsrail’de durum vahim ve pek çok kişi Kıbrıs’a ulaşmak için uçak arıyor.

İsrailli iki küçük çocuğun annesi, “Ülkemizden ilk defa ayrılıyoruz ve mutlu değiliz. Dün Tel Aviv’den ayrılmaya karar verdik ve Kıbrıs’ı seçtik. Burada bir oda ayırttık. Bunu kendimiz için değil iki çocuğumuz için yaptık. Anne ve babalarımız geride kaldı. Çok endişeliyiz” dedi.

Güney basınında yer alan bilgilere göre reşit olmayan üç çocuk annesi bir başka anne ise Kıbrıs’a güvende olmak için geldiklerini belirterek, birçok arkadaşının Kıbrıs’a gelmek için uçak bileti aradığını kaydetti.

“Bu çok zor bir durum ve bu yüzden çocuklarımızla birlikte oradan ayrılmak için koştuk. Çocukları kaçırdılar ama kaç tane olduğunu bilmiyoruz. İsrail’den Atina’ya uçakla gittik, oradan da Kıbrıs’a geldik. Direkt uçuş bulmaya çalıştık ama Kıbrıs’a hepsi dolu. Limasol’da bir otelde kalıyoruz. Ne kadar süre bilemeyeceğiz, ihtiyacımız olduğu kadar kalacağız. Pek çok arkadaşımız gelip Baf’ta kalacak” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre gün içinde Kudüs’te bulunan Kıbrıslı hacıların da gelmesinin beklendiği kaydedildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu