ManşetSporToplumYaşam

Yüzleşmek

Yeni nesil ile Eski Lefkoşa arasındaki ilişki, Ediz ile rugby arasındaki ilişkiye benzer tabiî ki de ‘Fransız kalmak’ modunda. Lefkoşa’ya saygı mı? Artık o bölgede yeller eser

“Mahalledeki The Goat isimli pub’a gidip birkaç bira içeyim dedim. İçtiğim biradan mıdır nedir (% 5.7 alkolü vardı) bir anda kendimi İngilizlerle rugby maçı seyrederken buldum. Ben ki futboldan bile doğru dürüst anlamam, İngiltere – İtalya rugby maçını (canlı) izlerken kendimden geçtim ve tezahürat yapmaya başladım. Bir ara kendimce ‘hade be, koş be, at be’ derken, tabii İngilizce bilmediğim için buraları Türkçe söylerdim, yanımdaki İngiliz dayanamayıp; ‘Be ama sen nerden geldin dedi (bu arada ‘where are you from’u öğrendik). Dedim; ‘Cyprus re gumbaro’. Meğer Kıbrıs’ı bilirmiş tesadüf ya Karşıyaka marşıyaka hepsini saydı. Hayatımda ilk defa baştan sona fizik gücü ve zeka oyunu rugby’i izledim ve gerçekten çok keyif aldım. Hele de sadece İngiliz müşterilerin (ki pub doluydu) arasında andilla gomuş bir Kıbrıslı bendim. Bu durum beni daha da coşturdu. Bir da dipnot, İngilizlerde garga burun olmak, çok zayıf ya da şişman olmak, kepçe kulak olmak, kel ya da saçlı olmak, şaşı olmak, topal olmak; kadın veya erkek olsun toplumdan dışlanma sebebi değildir. Yeter ki ‘insan’ olsun, insanlar birbirlerine o kadar çok saygı duyarlar ki, aralarında olup bir saygı hatası yapmaktan korkarım” diye yazmıştı bir zamanlar sevgili Ediz Özünlü Dostum, Facebook’un kendisine tahsis ettiği duvara.

Ediz Özünlü Dost; uzun zamandır Birleşik Krallık’ta yaşıyor. Ara ara memleketi sobelese de “Londra sokaklarında gezer gezer ağlarım” türküsü modunda yine özel sektörde işinde başarıyla hayatını kazanıyor. Kendisi fotoğraf ustası bir ailenin üyesi. Muhterem pederinin o müthiş fotoğraflarını paylaşır ve hüngür hüngür ağlamayı beğenmeyiz o güzelim Lefkoşa’nın hâllerine.

Yeni nesil ile Eski Lefkoşa arasındaki ilişki, Ediz ile rugby arasındaki ilişkiye benzer tabiî ki de ‘Fransız kalmak’ modunda. Lefkoşa’ya saygı mı? Artık o bölgede yeller eser. Zahra’dan Onu yalnız bırakmadık ama bütçe açısından kaderine terkettik. Tarihini çoktan unuttuk. Ara sokakaları mı? Çokça at hırsızı volta. İşte, Ediz Dostum’un Amerikan Futbolu’ndan bozma rugby’e ve bendenizin de lingiriden bozma baseball’a o kadar yakındık işte, tıpkı yeni neslin Abdi Çavuşa’a, İplik Pazarı’na, Bandabuliya’ya, Samanbahça’ya, Kafesli’ye veya Çağlayan’a yakın olduğu kadar; Ölüm Allah’ın emri, uzaklar olmasaydı Ey Ediz; Sayende Eski Lefkoşa’yla yine/yeniden yüzleştik. Bin selâm.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu