KıbrısManşetSiyasetToplum

Yüzsüzlük pişkinlik devlet adabı olmuş

Bu nasıl bir pişkinliktir anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Sahte üniversite diploması tedavüle sürerek sahtekarlıkla kazanç elde eden bir anlayış hortladı ülkede

Bu nasıl bir pişkinliktir anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Sahte üniversite diploması tedavüle sürerek sahtekarlıkla kazanç elde eden bir anlayış hortladı ülkede.

Bu 50 yıl önce kurulan temelsiz ve bozuk yapının getirdiği bir yozlaşmadır. Peş peşe sahte diploma iddiaları gelmeye devam ediyor. Bu iddialar içinde yer alan kişilerin bürokrasi ve siyaset dünyasından olması konunun vahameti açısından önemini sanırım belirtmeye gerek yok. Normal bir ülkede yaşamadığımızın elbette farkındayız ve fakat bu yapının da ne denli kokuştuğunu, dayatılan düzenin tam anlamıyla çöktüğünü görmezden gelerek hiçbir şey olmamış gibi tavır alan bir de yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız.. Yüzsüzlüğün kol gezdiği, pişkinliğin tavan yaptığı, dolandırıcılığın olağan sayıldığı bir süreç yaşıyoruz.

Bu kadarına pes dediğimiz günleri de çoktan geçtik. Bürokratının, siyasetçinin doğrudan içinde olduğu iddia edilen alengirli ilişkilerin bugün geldiği nokta artık yozlaşmışlığın da çok ötesine geçti. Bununla birlikte yapanın yanına kar kalır anlayışının temel kazandığı bir düzenin ülkedeki varlığı iyice kendini hissettirir oldu.

Üst düzey diye tanımlanan makamların sahte diploma skandallarıyla anılır olmasından maalesef utanç duyan bir devlet yapımız yok. Nitekim sahte diploma mevzusu meclise kadar uzanmış durumda. Ben kendi adıma her şeyden önce bir yurttaş olarak bunları yazarken hicap duyarken devleti yönetme yetkisi alanların büyük bir pişkinlik içinde konuyu ele almaları akıl alır gibi değil.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu