GenelKıbrısManşetSpor

Yüzücülerimiz kıtaları kulaçlarıyla geçecek

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin dünya çapından iki bini aşkın yüzücüyü İstanbul'da buluşturduğu organizasyonu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 22 Ağustos Pazar günü 33. kez düzenlenecek.

HEDEF “KITALARARASI YÜZÜCÜ” OLMAK

“Eşsiz bir macera, zorlu bir mücadele; iki kıtanın kulaçlarla kucaklaşmasıdır” şeklinde anılan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı bu yıl 33. kez dünyanın dört bir yanından yüzücülere İstanbul Boğazının eşsiz sularında kulaç atma şansı tanıyacak. Kanlıca İskelesinden başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’ndaki etkinlik alanında son bulacak yarışta katılımcılar eşsiz bir deneyim yaşayacak. Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” seçilen Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışında yüzücüler Boğaz manzarası eşliğinde yaklaşık 6.5km boyunca “Kıtalararası Yüzücü” olmak için yüzüyorlar.

DOĞUKAN 2018’DE TARİH YAZMIŞTI

Türkiye’nin en önemli spor organizasyonlarından olan bu yarışmada ülkemizden de üç önemli yüzücümüz kulaç atacak. Doğukan Ulaç, Mert Türsoy ve Osman Akkuş ülkemiz adına yarışacakları bu organizasyonda yeni hedefleriyle yer alacaklar. Özellikle Doğukan Ulaç, 6. kez katılacağı bu dev organizasyonda 2018 yılında tarih yazarak hem yaş grubunda hem de genel klasmanda zirvede yer alarak yarışın şampiyonu olmuş ve ülkemize büyük gurur yaşatmıştı. Yarışa 2016 yılından itibaren aralıksız her yıl katılan Doğukan, 2016’da genel klasman 6.’sı, yaş grubu 2.’si, 2017’de genel klasman 2.’si, yaş grubu 1.’si, 2018’de genel klasman ve yaş grubu şampiyonu, 2019 genel klasman 5.’si, yaş grubu 2.’si ve 2020’de genel klasman 19.’su, yaş grubu 3.’sü oldu. başarılı yüzücü bu yıl 25-29 yaş kategorisinde yer alacak ve hem yaş grubunda hem de genel klasmanda dereceye girmeyi hedefliyor.

AKKUŞ 29. KEZ, TÜRSOY İLK KEZ YÜZECEK

Öte yandan Doğukan Ulaç’ın yanı sıra deneyimli yüzücü Osman Akkuş ise 33. kez düzenlenen bu organizasyona en çok katılan sporculardan birisi. Osman Akkuş bu yıl 29. kez bu zorlu mücadelede kulaç atacak. 16 yaşındaki genç yüzücümüz Mert Türsoy ise bu önemli organizasyona ilk kez katılarak ilk deneyimini yaşayacak.

Yüzücülerimiz yarışmaya katılmak üzere yarın sabah adadan ayrılacaklar ve İstanbul’a gidecekler. Yarış 22 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve 3 yüzücümüz akıntılara karşı da mücadele ederek iki kıtayı birleştiren parkuru en iyi şekilde tamamlamayı amaçlıyor. GIYNIK Spor olarak yüzücülerimize başarılar diliyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu