GenelKıbrısManşet

YDP’den erken seçim yorumu

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, erken seçim tarihi konusunda kafasının oldukça karışık olduğunu söyledi.

Başbakan Ersan Saner’in erken seçim tarihi olarak Nisan 2022’yi işaret etmesi sonucu diğer partilerden eleştiriler ve çeşitli yorumlar gecikmedi.

UBP Nisan 2022 derken, DP koalisyon ortaklarıyla uzlaştıklarını, CTP bu tarihin yok hükmünde olduğunu, HP 4 ay sonra yani Ağustos 2021 tarihine işaret ederken, TDP ise Sağlık Üst Kurulu’nun açıklayacağı tarihe uyacaklarını açıkladı.

Yeniden Doğuş Partisi kanadından da Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı da, erken seçim tarihi konusunda kafasının oldukça karışık olduğunu söyleyerek, “Parti Meclisi’miz henüz belirlenmediği için tek başıma karar vermem uygun değildir. Muhalefetin de fikri alınmalı ama onlarda samimi değil. Kafam çok karışık” dedi.

Arıklı, kendilerini Ekim ayına hazırladıklarını aktararak, pandeminin yarattığı ekonomik durumun devam etmesi nedeniyle hükümetin ‘bu dönemde seçime gitmek intihar olur, yapılacak icraatlar var’ görüşünü hatırlattı.

Öte yandan, Bakan Arıklı, mevcut şartlar altında yakın zamanda seçim olduğu takdirde de,  “Sağlık endişesi nedeniyle birçok vatandaşın oy vermeye gitmeyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı, Meclis’te yaşanan nisap sorunu hakkında da değerlendirmelerde bulunarak,  “Bu hükümet daha komitelerden yasa geçirecek durumda değil. Nisap sorunu ortada, iki temaslı vekil olmasından dolayı muhalefet istemezse Meclis açılamıyor. Dolayısıyla muhalefetin fikri alınmalı. Bu seçimi ya da mevcut hükümeti çok ileriye götürme şansımız olduğunu da düşünmüyorum. Muhalefette erken seçim konusunda samimi değil…  Kafamda ciddi soru işaretleri var…” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu