GenelKıbrısManşetSiyaset

Turan Büyükyılmaz: ‘Arıklı olduğu sürece ben yokum’ dedi

Yeniden Doğuş Partisi'nde istifalar çığ oldu...

-GIYNIK ÖZEL

Yeniden Doğuş Partisi’nde yaprak dökümü devam ediyor.

Genel Başkan Erhan Arıklı’nın yönetiminden ve “her şeyi ben bilirim, ben yaparım” tavrından rahatsız olan partililer, birer birer partiden ayrılmaya veyahut Arıklı’nın yönetimi boyunca etliye sütlüye karışmama kararı alıyor.

Son karar partinin ağır toplarından ve Genel Başkan Yardımcılarından olan Turan Büyükyılmaz’dan geldi.

Büyükyılmaz, önceki günlerde yaptığı açıklamalarda partinin milletvekili aday seçiminde yaşanan ve partililere oldukça rahatsız eden liste skandalına ve istifaları onaylanmayan üyelerin oy kullanmalarına değinmiş; oylama sonuçlarının kendisini memnun etmediğini belirtmişti.

Büyükyılmaz bugün yaptığı açıklamada ise; partiden istifa etmediğini lakin Arıklı olduğu sürece partiden uzak kalacağını belirterek şöyle konuştu;

Kardeşçe yola çıktık,arkadaşca tamamladık;
2016 yılı itibari ile önce YDH’da müteakiben YDP’nin kurulmasında ,milletvekilli ve Bakan olmanız için çok büyük emek verdim.Önce Hocam sonra Başkanım dediğim Erhan ARIKLI ile
yollarımız bugün itibari ile ayrılmıştır.
Bir söz vardır siyasette ne ebedi dostluk nede ebedi düşmanlık vardır.Arkadaşca kapılarımız birbirimize açık,siyaseten bir daha bir araya gelmeyecek şekilde yolumuza devam edeceğiz.Yeni ekibiyle kendisine başarılar diliyorum.
Öte yandan‌ Yeniden Doğuş Partili Esnaf ve sanatkârlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu’da, partiden istifa ettiğini duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu