GenelKıbrısManşetSpor

Zafer Anafartalar ve Türk Lisesi’nin

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Okul Sporları Birimi tarafından düzenlenen Lise (Genç) Kız – Erkek Hentbol Şampiyonası tamamlandı.

HENTBOLDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Okul Sporları Birimi tarafından düzenlenen Lise (Genç) Kız – Erkek Hentbol Şampiyonası tamamlandı. CIU Arena’da geçtiğimiz cuma günü oynanan final maçlarının ardından kızlarda Anafartalar Lisesi erkeklerde ise Lefkoşa Türk Lisesi şampiyonluğa ulaştı. Finallerin ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları bakanlık yetkilileri tarafından verildi.

KIZLARDA ANAFARTALAR LİSESİ

Kızlar final mücadelesinde Lefkoşa Türk Lisesi ile Anafartalar Lisesi karşı karşıya geldi. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan maçta Anafartalar Lisesi, rakibini 27-25 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Kızlarda üçüncülüğü Hala Sultan İlahiyat Koleji elde etti.

ERKEKLERDE LEFKOŞA TÜRK LİSESİ

Erkek finalinde ise Lefkoşa Türk Lisesi ile Namık Kemal Lisesi kozlarını paylaştı. Yine çekişmeli geçen finalde Lefkoşa Türk Lisesi, rakibini 26-23 yenerek şampiyonluğa uzanan taraf oldu. Final öncesi oynanan üçüncülük mücadelesinde Hala Sultan İlahiyat Koleji, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni sadece 1 gol farkla 19-18 yenerek kızların ardından erkeklerde de üçüncülük kupasının sahibi oldu.

ÜLKEMİZİ TÜRKİYE’ÐE TEMSİL EDECEKLER

Bu sonuçların ardından kızlarda Anafartalar Lisesi, erkeklerde ise Lefkoşa Türk Lisesi, KKTC şampiyonu olarak ülkemizi Türkiye Liselerarası Hentbol Şampiyonası yarı finallerinde temsil etmeye hak kazandı.

Erkekler Üçüncülük Sonucu
Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi – Hala Sultan İlahiyat Koleji: 18-19

Kızlar Final Sonucu
Lefkoşa Türk Lisesi – Anafartalar Lisesi: 25-27

Erkekler Final Sonucu
Lefkoşa Türk Lisesi – Namık Kemal Lisesi: 26-23

Kızlar Takım Sıralaması
1.Anafartalar Lisesi
2.Lefkoşa Türkm Lisesi
3.Hala Sultan İlahiyat Koleji

Erkekler Takım Sıralaması
1. Lefkoşa Türk Lisesi
2. Namık Kemal Lisesi
3. Hala Sultan İlahiyat Koleji
4. Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu