KıbrısManşet

Zahra Burcu’na kadar olan surlar temizlendi

Tuncay, surların bakımının yapılabilmesi için siyasi erkin kuruma maddi, teknik ve uzman eleman yönünden destek çıkmasını istedi.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıs Türk Eşbaşkanı Ali Tuncay, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, UNDP’nin teknik ve Avrupa Birliği’nin finansmanıyla Girne Kapısı’ndan Çetinkaya Kulübü’nün bulunduğu Zahra (Mula) Burcu’na kadar olan bölümünde surları işgal eden ot, çalı ve ağaçların temizlendiği haberini verdi.

Tuncay, tarihi surların sürdürülebilir bakım ve temizliğini yapmanın Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin görevi olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Güzel şeyler bu ülkede pek dikkat çekmez ama Kültürel Miras Teknik Komitesi çerçevesinde UNDP’nin teknik ve Avrupa Birliği’nin finansmanıyla Girne Kapısı’ndan Çetinkaya Kulübü’nün bulunduğu Zahra (Mula) Burcu’na kadar olan bölümünde surları işgal eden ot, çalı ve ağaçlar temizledi. Bundan sonra tarihi surların sürdürülebilir bakım ve temizliğini yapmak Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin görevi. Siyasi erkin bu kurumumuzu maddi, teknik ve uzman eleman yönünden güçlendirmesi dileğiyle. Çalışmalara katkı yapan tüm emekçi ve uzmanlara teşekkür ederiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu