GenelKıbrısManşet

Zamana karşı yarış devam ediyor. 61. Saate geldik

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde can kaybı 8 bin 574’e yükseldi, şu ana kadar yaralı sayısı 49 bin 133.

TÜM ÜLKE ADIYAMAN’A KİLİTLENDİ

Kıbrıslı Türk kafilenin bulunduğu İsias Otel’de arama kurtarma çalışmaları büyük bir titizlikle aralıksız bir şekilde 7/24 saat esasına göre devam ediyor.
Adeta zamanla yarışın yapıldığı çalışmalarda 3. gününe girildi. Tüm ada Adıyaman’dan gelecek olan güzel haberlere kilitlendi. ‘Yüzyılın’ felaketi olarak adlandırılan deprem binlerce cana mal oldu.
Otel bölgesinde şimdiye kadar gerçekleşen arama kurtarma faaliyetleri kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 14 cansız beden ulaşılırken, 1 kişi İsias Otel’de, 5 kişi ise otel civarında olmak üzere toplam 6 yaralı göçük altından çıkarıldı. Bölgede yaklaşık 170 kişilik arama-kurtarma ekibi canla başla çalışıyor.
ÜLKE SEFERBER OLDU…
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından ülkede resmen seferberlik ilan edildi. Depremden etkilenen bölgelere ülkemizden de çığ gibi yardımlar devam ederken, ülke insanı sosyal medya üzerinden kilitlendi. Toplanan yardımlar belirlenen bölgelere ulaştırılmaya devam ediyor.
ÜCRETSİZ UÇAK SEFERLERİ DÜZENLENİYOR…
Sponsorların katkılarıyla Türkiye’de depremden etkilenenler içinde bu akşam ücretsiz uçak seferleri düzenleniyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye’deki depremden etkilenenler için bu akşam ücretsiz 3 uçak seferi düzenleneceğini açıkladı.
Arıklı, bu akşam saat 19.45’te Ercan-Adana, saat 22.35’te Adana-Ercan ve 23.10’da Ercan-Antalya arasında 3 uçak seferi yapılacağını duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu