KıbrısManşet

“Zamanında alınan tedbirler, felaketi önler”

İtfaiye Müdürlüğü, alınan tedbirlerin felaketleri önlediğini vurguladı

İtfaiye Müdürlüğü, alınan tedbirlerin felaketleri önlediğini vurguladı. İtfaiye Müdürlüğü’nün açıkladığı alınması gereken tedbirler şöyle;

  1. Mum, kibrit ve çakmak gibi yakıcı maddeleri çocuklarınızın ulaşamayacağı yerlerde muhafaza ediniz.
  2. Halı, yastık, perde, yatak, koltuk gibi kolay alev alabilecek eşyalar ve kurutulacak giysiler, şömine soba ve elektrikli ısıtıcılar gibi ısı kaynaklarından uzakta olmalıdır.
  3. Evlerde ve iş yerlerinde kullanılan çoklu prizlere, çok fazla akım tüketen birden fazla cihazın (ütü, elektrikli soba, fön makinesi vb.) takılması veya bu cihazların açık unutulması yangın riskini artırmaktadır.
  4. Araçlarınızın içerisinde ve evlerinizde 2 kg kapasiteli kuru kimyevi toz tipi yangın söndürme cihazı bulundurulması ve bu cihazın kullanımının öğrenilmesi, yangının büyümesini ve çıkacak olası bir tehlikeyi önleyecektir.
  5. İş yerleriniz ve konutlarınızda elektrik tesisatlarında aşırı yüklemeden dolayı meydana gelecek olan kısa devreleri önlemek amacı ile elektrik tesisatlarınızın kontrolünü uzman kişilere yaptırınız.
  6. İş yerinizi ve konutunuzu herhangi bir yangın riskine karşı sigortalamanız, oluşacak maddi hasarı gidermenizde size yardımcı olacaktır.
  7. Herhangi bir duman veya ateş belirtisi gören vatandaşlarımızın hemen ALO 199 İtfaiye Yangın İhbar hattı ve 155 Polis İmdat hattına ulaşmaları önemle rica olunur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu