KıbrısManşetSiyaset

“Zamlar konusunda ‘Hükümetsizliğin’ ceremesini çekiyoruz!”

Hür-İş Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman ile görüşmelerinin ardından GIYNIK’a asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘HAL YASASI’ MECLİS RAFLARINDA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ… Hür-İş Başkan Vekili Serdaroğlu, fiyatlara yapılan zamlarla ilgili bir yasanın olduğundan söz ederek, ‘Hal Yasası’ Meclis raflarında çürümeye terk edildi. Temel gıdaların fiyat kontrolü için bu yasanın devreye girmesi gerekirken, her başa gelen hükümet yetkilileri vaatler veriyor ancak sonrasında bunların hepsi unutuluyor” dedi.

Hür-İş Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman ile görüşmelerinin ardından GIYNIK’a asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın ziyaretinde olumlu bir hava olduğunu söyleyen Serdaroğlu, ziyaret için Çağman’a teşekkürlerini iletti.

“Bu kadar zaman böyle bir yaklaşım olmamıştı. Bakan Çağman, tüm kesimlerin düşünce ve fikirlerini alıp, ona göre karar vereceğini söyledi” diyen Serdaroğlu, bugünkü ziyarette bir orta yol bulamadıklarını çünkü ortada rakamlar konuşulmadığını aktardı.

Hür-İş Başkan Vekili Serdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“BUGÜN TÜM TARAFLARIN DÜŞÜNCELERİ VE SIKINTILARI GÖZLEMLENİYOR”

“Bakan çalışmaların devam ettiğini ve bu yüzden rakam belirtmesinin doğru olmayacağını söyledi. Çalışmalar tamamlanınca rakamlar konuşulacak. O yüzden bir uzlaşı sağlandı veya sağlanmadı şeklinde bir açıklama yapamayız ancak bugün tüm tarafların düşünceleri ve sıkıntıları gözlemleniyor. İzleyeceğimiz yolu kendisine anlattık. Bizim Temmuz ayındaki açlık sınırını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bakandan haber bekliyoruz. Bizim beklentimiz insanca yaşanabilir bir asgari ücrettir. Bu beklentiden ötürü kimsenin bizi yadırgamaması gerek. Elbette ki işverenlerin de sıkıntısını görüyoruz. Teşvik eklentileri de var farkındayız.”

SERDAROĞLU: İŞVERENE YAPILAN DESTEK ADİL DAĞITILMADI

“Hem işçiyi hem de işvereni mağdur etmeden çözüm üretebilmek devletin elindedir. Prim konusunda geçmişte yapılan işverene yapılan destek ödemesi var %11’lik. Bu anlamlıydı ancak adreslendirmeyi doğru yapamadık. Mağdur olana da olmayana da destek yapıldığı zaman kaynaklar boşalıyor. Devletin artık daha dikkatli davranması gerek. Eğer gerçek anlamda mağdur olan kişilere yardım edilmiş olsaydı belki şu an bu durumda olunmazdı. Pandemi sürecinde hiç kapanmayan sektörler oldu. Bu süreçte kapalı olan sektörlere ise tam anlamıyla yardım uzatılamadı.”

“ZAMLAR KONUSUNDA HÜKÜMETSİZLİĞİN CEREMESİNİ ÇEKİYORUZ”

“Bugün oluşan hayat pahalılığı ve açlık sınırı göz önünde bulundurulmadan bir asgari ücret belirlenirse biz bunu kabul etmeyeceğiz. Zamlar konusunda aslında hükümetsizliğin ceremesini çekiyoruz. Şu anda hükümet var ancak oluşan hayat pahalılığı ve serbest piyasa kapsamındaki artışlara hükümet edenlerin duyarsız ve seyirci kalması söz konusu. Hükümete bağlı olan bakanlıklar görevlerini yapmış olsaydı bugün bunlar yaşanmamış olacaktı. Temel Gıda ürünlerinde fiyatlar sabitlenecekti NAH uygulamasıyla ve bu fiyatlandırma kişilerin inisiyatifine kalmamış olacaktı. Kimse dövizi ileri sürmesin çünkü depoda mevcut bulunan stoklar güncel dövizden alınmış değil. ‘Hal Yasası’ Meclis raflarında çürümeye terk edildi. Temel gıdaların fiyat kontrolü için bu yasanın devreye girmesi gerekirken, her başa gelen hükümet yetkilileri vaatler veriyor ancak sonrasında bunların hepsi unutuluyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu