GenelKıbrısManşet

Zanlılar ağır cezaya havale edildi

KSTU soruşturmasında, Serdal Gündüz ve Berke Özbek aleyhindeki ilk tahkikat duruşma kararı açıklandı;

GÜREN TİLKİ

KSTU soruşturmasında, Serdal Gündüz ve Berke Özbek aleyhindeki ilk tahkikat duruşma kararı açıklandı;

12 AĞUSTOS’TA AĞIR CEZADA

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’de (KSTU) sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz ile asistanı Berke Özbek’in ilk tahkikat duruşmasında ara karar dün açıklandı. Mahkeme, davanın 12 Ağustos’ta oturum yapacak Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesine emir verdi.

8 TANIK 50 EMARE

Toplam sekiz tanığın dinlendiği ilk tahkikat duruşmasında sekizinci tanık olan Tahkikat Memuru Ortunç Özbaylı, mahkemeye toplam 50 emare sunmuştu. Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur huzurunda görüşülen duruşmada Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve sanık avukatları hazır bulundu. Yargıç Uğur, ilk tahkikat duruşmalarının yargılama olmadığını, cezai kovuşturma olduğunu ve saptırılmış bir amaçla sanığın yargılanmasını önlemek olduğunu ifade etti.

“AĞIR CEZA İÇİN YETERLİ ŞAHADET VAR”

Yargıç Uğur, sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanması için yeterli şahadetin bulunduğunu belirterek, sanıkların davasının 12 Ağustos 2024 tarihinde oturum yapacak olan  Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesine emir verdi. Sanıklar aleyhinde “sahtekarlıkla para temini”, “dolandırıcılık”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “hesaplarda hile ve sahtekarlık yapma”, “suç geliri aklama”, “ödeme emrini tahrik”, “müstahdem tarafından sirkat” suçlamaları bulunuyor. Sanıklar toplam 98 davadan itham edilmişti.

TUTUKSUZ YARGILANANLAR NE OLACAK?

Şubat ayında başlayan ve ülkeyi sarsan “sahte diploma” ve “yolsuzluk” soruşturması kapsamında daha önce birçok üst düzey isim tutuklanmış, mahkemeye çıkarılmış, tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmıştı. Sahte diploma aldığı gerekçesiyle hakkında polis soruşturması olanlara ve tutuksuz yargılananlara bundan sonra ne gibi işlem yapılacağı ve sürecin nasıl ilerleyeceği kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Ağır ceza davasına havale edilen Serdal Gündüz ve asistanının davasında verilen kararın, sahte diploma soruşturması sürecinde “pilot karar” niteliğinde olması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu