Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Zanlılar, suçüstü yakalandı

Lefkoşa'da gerçekleştirilen operasyonda silah ve mermilerle yakalanan H.Ç., S.A ve M.S.A. 'Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu' suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda silah ve mermilerle yakalanan H.Ç., S.A ve M.S.A. ‘Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu’ suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Fırat Uğuroğlu mahkemeye olguları aktardı.

Polis, 31 temmuz 2025 tarihinde saat 20.00 raddelerinde Lefkoşa’da, Kuzey Çevre Yolu üzerinde, Lefkoşa’da Sakin H.Ç’nin bir ağacın köküne bırakmış olduğu 1 adet KAÇKAR ARX-3 9 mm tabanca ve şarjörü içerisinde toplam 5 adet MKE 23 9 P ibareli fişeği S.A ve M.S.A’nın kullanımlarında bulunan JR 736 plakalı araç ile gelerek teslim almaları üzerine suçüstü hali gereği tutuklandıklarını söyledi.

Polis, aynı tarihte H.Ç’nin da mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti.

Polis, S.A ve M.S.A’nın mahkeme emri gereği yapılan aramada ikametgahın mutfak kısmında bulunan dolapların alt kısmındaki plastik aksamın arkasına saklı vaziyette 1 adet Retay 9 mm ibareli tabanca, takılı şarjör içerisinde 9 adet 7.65 mm fişek, 225 adet 9 mm çapında tabanca fişeği ve 150 adet 7.65 mm çapında tabanca fişeği bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Polis, zanlı H.Ç’nin itiraf içerikli gönüllü ifade verdiğini açıkladı.

Polis, mesele ile ilgili olarak temin edilmesi gereken birçok ifade olduğunu, zanlı H.Ç’nin vermiş olduğu gönüllü ifadenin teyit ve tekzibi yapılması gerektiğini belirtti.

Polis, ‘Ayrıca tüm zanlıların telefonlarında incelemelerin yapılması gerekmekle birlikte emare olarak zapt edilen tabanca ve mermilerin balistik testleri yapılması gerekmektedir. Mesele ciddi bir meseledir, ağır ceza mahkemesi kapsamına giren bir suçtur ve son zamanlarda sıkça rastlanmakla birlikte toplum içerisinde infial yaratan suçlardır dedi.

Polis, soruşturmanın yeni başladığını belirterek zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu