KıbrısManşetToplum

“Zanlıların mahkeme huzuruna kelepçeli olarak çıkartılması ‘’Devamlı Talimatlar’’ gereği yapılmaktadır ve yasaldır”

‘Sahte reçete’ yolsuzluğu ile ilgili ‘kelepçe’ tartışması gündeme gelirken, KKTC Emekli Polisler Derneği yapılan eleştirilere sessiz kalmadı

‘Sahte reçete’ yolsuzluğu ile ilgili ‘kelepçe’ tartışması gündeme gelirken, KKTC Emekli Polisler Derneği yapılan eleştirilere sessiz kalmadı:

KKTC Emekli Polisler Derneği, son günlerde soruşturma altında mahkemeye çıkarılan doktor ve eczacılara takılan kelepçe yorumlarına sessiz kalmadı.

Dernek adına açıklama yapan Nurettin Çırakoğlu, “Unutulmamalıdır ki, teminata çıkarılmış ve teminata bağlanmış bir kişi yargılanmadan önce asla suçlu affedilemez” dedi. Yasanın açık olduğunu ve polisin tutuklama yaparken kişinin ırkına, parasına ve mesleğine bakmadığını kaydeden Çırakoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Uzun bir zamandan beri vatandaşların, Eczanelerden ilaç temin etmeleri için sağlanmış olan sistemin bazı kötü niyetli kişiler tarafından, Sosyal Sigortalar Kurumunu dolandırmak kastı ile ve haksız bir biçimde para temin etmeleri ile ilgili ve her nedense uzun bir süreden sonra Polisin bilgisine getirilmiş bulunan ve halk arasında ‘‘Reçete Yolsuzluğu’’ olarak bilinen soruşturma ile ilgili Polis Teşkilatı olayın Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak bir Suç oluşu ve Parasal miktarın büyüklüğü nedeni ile ayrı bir Soruşturma Ekibi ile derhal olayın soruşturulmasını başlatmıştır.

Her soruşturmada olduğu gibi bu soruşturmada da Tahkikat Memuru, yapılan soruşturma neticesinde, aleyhlerine suç unsuru tespit etmiş olduğu kişileri mahkeme huzuruna çıkartıp şahadetini Yargıca verdikten sonra Yargı kararı ile ileride mahkemede bulunulması için Teminat kararına uygun olarak zanlılar ilerde yargılanmak üzere serbest bırakılmaktadırlar.

Unutulmamalıdır ki, Teminata çıkarılmış ve Teminata bağlanmış bir kişi yargılanmadan önce asla suçlu atfedilemez.

Polis Anayasa ve Yasalardan almış olduğu yetkiler çerçevesinde, suç işleyen kişilerin, Yaşına, Mesleğine, Irkına, Rengine ve Parasına göre tahkikat yapmaz ve yapamaz. Bunu tüm Hukuk camiası yanında Meclisteki tüm Millet vekillerimizin ve vatandaşların da bilmiş olması gerekmektedir.

Yasayı bilmemek mazeret değildir. Reçete Yolsuzluğu ile ilgili olarak, bugüne kadar uygulanan icraatlardan şikayetçi olmayan geçmiş ve şu anki Milletvekilleri neden bu soruşturmada ortaya çıkıp, ‘’ Polis Teşkilatının Çağdaşlaştırılmasından’’ hatta ‘’Polisin Fetö Terör Örgütü vari’ uygulamalarından bahsedebiliyor.

Bu gibi kişisel ihtiraslarınız ne size nede makamınıza yakışmamaktadır. Lütfen halkı yanıltmayınız. Zanlıların mahkeme huzuruna kelepçeli olarak çıkartılması ‘’Devamlı Talimatlar’’ gereği yapılmaktadır ve yasaldır.

Değişik bir uygulama isteniyorsa Meclis oturup sorumluluğu üzerine alıp bir yasa çıkartması gerekmektedir. KKTC’de gücünü yalnız Anayasa ve Yasalardan alarak görev yapan Polis, yüzde kırk eksik kadro, araç gereç ve sosyal hakları kısıtlı olmasına rağmen olağan üstü bir gayret sarf ederek görev yapan ülkemizin göz bebeği olan Polis Teşkilatını bilerek ve zedeleyici davranışlardan biran önce vazgeçilmesinin zamanı gelmiş ve hatta geçmiştir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu