GenelKıbrısManşetSiyaset

Zaroğlu: Arıklı o isimleri kamuoyuna açıklasın açıklamazsa adam değil

Millet Partisi Genel Başkanı ve Bağımsız Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, Gıynık Web TV’de gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Asgari ücretin hala belirlenmemesine ve özel sektörün adeta açlığa terk edilmesine tepki gösteren Zaroğlu, “Bir hükümet beceriksizliği yüzünden asgari ücret de bu noktaya geldik. İnsanlar açlığa terk edilmiş durumda” dedi.

Millet Partisi Genel Başkanı ve Bağımsız Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, Gıynık Web TV’de gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Asgari ücretin hala belirlenmemesine ve özel sektörün adeta açlığa terk edilmesine tepki gösteren Zaroğlu, “Bir hükümet beceriksizliği yüzünden asgari ücret de bu noktaya geldik. İnsanlar açlığa terk edilmiş durumda” dedi.

“BU BECERİKSİZ YÖNETİMLE DAHA İYİSİ BEKLENEMEZDİ”

Zaroğlu, “Ülkemiz bu kadar zor günlerden geçerken hala daha asgari ücreti belirleyemedik.  Bu kadar beceriksiz politikacıların bu kadar beceriksiz isimlerin yönettiği bir ülke de de bundan iyisi beklenemezdi zaten. Çalışma Bakanı sağlık nedenlerimden dolayı Bakanlıktan ayrılacağım, bu işi yapamıyorum diyor ama bir hafta sonra bakan olarak tekrar atanıyor. Böyle bir şeyi hiçbir ülkede göremezsiniz” ifadelerine yer verdi.

“HÜKÜMETİN NERESİNDEN TUTARSANIZ TUTUN ELİNİZDE KALIYOR”

Yaşanan ölümlü trafik kazalarına da değinen Zaroğlu Ulaştırma Bakanlığı’nın üzerine düşen görevleri ivedilikle yapması gerektiğini savunarak, “Dün yine bir kaza oldu yine can gitti. Işıksızlık yüzünden yoldaki eksiklikler yüzünden insanlar ölüyor. Böyle bir hükümetin neresinden tutarsanız elinizde kalıyor” ifadelerine yer verdi.

“ONURLU BİR SİYASETÇİ İSTİFA EDERDİ”

Öte yandan son zamanlarda yapılan zamlara ve Kıb-Tek’te yaşanan sıkıntılara da değinen Zaroğlu,  “İnsanlara söz verip sözünde durmayan, ne zammı kardeşim sizi kekliyorlar demesinin üzerine 24 saat geçmesinin ardından kendi Ekonomi Bakanlığı’nda zam kararı açıklanan bir Ekonomi Bakanı var. Bu Ekonomi Bakanı, ombudsmanı, sendikayı, kendisini eleştiren herkesi suçluyor. Kendisi düzgünmüş gibi açıklamalar yapıyor” dedi.

Mahkeme ara emri ile TPİC’ten ihalesiz akaryakıt alımının durdurulması üzerine Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın ‘8 günlük akaryakıtımız kaldı, TPİC’ten akaryakıt almazsak ülke karanlığa gömülür’ şeklinde yaptığı açıklamalara ateş püsküren Zaroğlu, “Bu ülkede 10 aydır ihale yapılamıyor ve sonra 8 günlük akaryakıtımız kaldı, akaryakıt temin edemezsek ülke karanlığa gömülür açıklamaları yapılıyor, onurlu bir siyasetçi dünyanın neresinde olursa olsun bu durumda istifa ederdi” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN CEBİNDEN ÇIKAN PARAYLA MİLLETİN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYORLAR”

Zaroğlu, TPİC’ten temin edilen akaryakıtın istenilen seviyede olmadığı, kalitesiz bir akaryakıt olduğunu ve insanların canının tehlikeye atıldığına dikkat çekerek, “TPİC isimli firma inanılmaz derece korunarak oradan sürekli ihalesiz bir şekilde akaryakıt temin ediliyor.  Bu yakıtın istenilen seviyede olmadığı kalitesiz bir akaryakıt olduğu insanların sağlığını canını tehlikeye attığı apaçık bir gerçek.  300 dolarlar civarında olan akaryakıtın bir maliyetle temin edilmesi, ihalesiz temin edilmesi, ısrarla aynı firmadan alınmaya çalışılması ortada bir şaibenin olduğunu apaçık ortaya koyuyor.  Bu rakamlara baktığınızda 17 -20 milyon civarında ekstra bir para çıkıyor ortaya. Bu tamamen iş bilmezlikle ilgili bir durum olamaz. Bu akaryakıtın taşınması noktasında bedava getirseler bile bu adamlar fazlasıyla para kazanıyordu. Tamamıyla milletin cebinden çıkar bir para var ve milletin sağlığıyla oynanıyor” dedi.

“EZİLENLERİN SESİ OLACAĞIM DEDİ EN FAZLA EZEN O OLDU”

Öte yandan Kıb-Tek’te geçmişten bugüne vurgun düzeni olduğunu ancak o düzeni yıkacağım diyenlerin de düzenin bir parçası haline geldiğini iddia eden Zaroğlu, “Kıb-Tek’te yaşanan vurgun düzenin geçmişten bugüne yaşandığı da bir gerçek.  Statükoyu yıkacağım bu statükoyu savaş açacağım diyenler bu statükonun en büyük temsilcileri oluyor. Sayın Arıklı’da ezilenlerin sesi olacağım dedi en fazla ezmeye o başladı. Kıb-Tek’te vurgun düzeni var, bu düzeni onların başına yıkacağım bitirmezsem adam değilim dedi sonra o firmalarla gidip kucaklaştı.  Burada bu işin zararı gören Kıbrıs Trük halkı biz de bunu kabul etmeyen insanlar olarak savaş açmış kişileriz” şeklinde konuştu.

“BU RESMEN CİNAYET”

Zaroğlu, “Elle tutulur hiçbir tarafları yok yargılanacaklar göreceksiniz bu konuşmalarım tarihe not düşsün. Önümüzdeki süreçte bu yaptıklarının bedelini ödeyecekler. Bu resmen bir cinayet değerlerin hepsini inceledik. 4 katı kötülük oranında bir akaryakıt var. Bunu yönetim kurulu başkanı kabul ediyor, deniz suyu var içerisinde diye. Yaşanılan vurgunları dile getiriyorum. Bir kurumun 10 aylık süreç içerisinde bir defa ihaleye çıkmamış olması kabul edeceğimiz bir şey değil. 60-70 milyon dolardan bahsediyoruz. İhale yasasına aykırı işlem yapıldığına dair mahkeme kararı var. TPİC isimli firmadan bu akaryakıtı bu şekilde alamazsınız diye mahkeme kararı var” ifadelerini kullandı.

“JENERATÖRLER NEREDE?”

Diğer yandan ihalesiz alınan jeneratörlerin de nerede olduğu sorusuna hala cevap alamadığını dile getiren Zaroğlu, “İhalesiz alımlar konusunda birçok sorum oldu hala cevap alamıyorum. Jeneratörlerin yeri için hazırlanan dökülen betonlara 1.260 milyon TL para ödeyip ihalesiz direk alımlar yaptılar. Gerekçelerini de kamuoyuna açıkladılar jeneratörler gemiye bindi yola çıktı geliyor ihale yapacak zamanız yok diyerek direkt alım yaptılar, bu jeneratörler nerede?” diye yeniden sordu.

“YÜZLER TENEKE OLMUŞ HİÇBİR ŞEY UMURLARINDA DEĞİL”

Zaroğlu, “Bu işi kamufle etmek için sürekli o onun avukatı, bu onun destekçisi diye insanları kandırmak için algı operasyonu yapıyorlar. Yalan söylüyorlar. İhale mafyası ve onu savunan siyasiler diyor eğer Ekonomi Bakanı kamuoyuna bu isimleri açıklamazsa benim nazarımda adam değildir.  Çıkacak bir siyasi bir mafya ile işbirliği yapacak sende bunu bileceksin ve çıkıp falan kişiler bu halkın kanını sömürüyorlar diye bunu açıklamayacaksan benim nazarımda adam değilsin.  Yüzler o kadar teneke gibi olmuş ki hiçbir şey umurlarında değil. Devletin demir yumruğunu bu haksızlık ve adaletsizliğin başına indirecek bir sistem kurulması gerekir biz de buna talibiz” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu