GenelKıbrısManşetSiyaset

Zaroğlu: Doğru olan şaibelerle dolu bir hükümete destek vermek mi?

Millet Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu, katıldığı bir tv programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Millet Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu, katıldığı bir tv programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Bir milletvekilinin görevi nisabı sağlamak meclisi çalıştırmaktır ama bir milletvekilinin bir görevi de halkın menfaatlerini ve çıkarlarını korumaktır” ifadelerine yer veren Zaroğlu meclis oturumunun açılmasına destek verip vermeyeceğine yönelik “Şaibelerle dolu bir hükümete destek vermek mi doğru olan yoksa hatanın hata olduğunu söylemek mi? Ben de sorumlu davranacağım halkı derin bir çukura atan bu hükümetin gitmesini sağlamak benim açımdan bir sorumluluktur.  Bu hükümet yolsuzlukla ihalelerle anılıyor. Bu hükümet halkın sağlığına dokunuyor, halkın cebine el uzatıyor” ifadelerine yer verdi.

Kalitesiz akaryakıt ile ilgili 40 yıldır değişmeyen akıt değerlerinin yükseltilerek akaryakıtın kaliteli gösterilmeye çalışıldığını iddia eden Zaroğlu, “30-40 yıldır aynı olan referans değerleri 25 gün önce değiştirildi. Akaryakıt sadece kükürtle alakalı değil. Bu referans aralıkları hep aynı ölçüdeyken neden 25 gün önce referans değerleri değiştirildi neden diye soruyorum?” şeklinde konuştu.

DP ile Millet Partisi’nin iş birliğine gidip gitmeyeceğini de değerlendiren Zaroğlu,“Benim baraj sorunum yok” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü, “2012 kişiyle istifa etmiş, elinde somut bir  dayanağı olan birisiyim. Dışarıdan yeni katılan ve yeni ekip arkadaşlarımın varlığı, elimizdeki imkânları da gördüğüm için bunu bu kadar net söylüyorum. Bunun için bir ankete veya kamuoyu araştırmasına gerek yok. Çünkü tüm kamuoyunun önünde yaşandı tüm süreç. Millet Partisi siyasete çığ gibi düşecek

Diğer Haberler

Başa dön tuşu