KıbrısManşet

Zaroğlu: Kamuoyu Erhan Arıklı belasını çekiyor

Ülke siyaseti hükümetteki yeni kriz söylemleriyle çalkalanıyor.

YDP’den istifası sonrasında hükümetten desteğini çeken Bertan Zaroğlu, tek milletvekili kalan YDP’nin hem Başbakan Yardımcılığı, hem Ekonomi Bakanlığı hem de en güçlü kurumları elinde bulundurmasının kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın her fırsatta hükümetten çekilme tehditlerinde bulunduğunu savunarak, “Kamuoyu Erhan Arıklı belasını çekiyor” sözleriyle ağır eleştirilerde bulunan Bağımsız Milletvekili Bertan Zaroğlu, sitem dolu sözleri ile hükümet içindeki yaşanan yeni kriz iddialarını değerlendirdi.

Siyasi kulislerde konuşulan iddialara göre, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersan Saner’in, tek milletvekili kalan hükümet ortağı Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’dan YDP’ye bağlı olan KIBTEK, Spor Dairesi ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ni geri istenmesi üzerine YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın bunu kabul etmeyerek “gerekirse hükümetten çekiliriz” tehdidinde bulunması hükümette yeni bir krize neden oldu.

“ERHAN ARIKLI SİYASİ KALLEŞLİK YAPTI”

Yeni kriz iddiaları hakkında Gıynık Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Bağımsız Vekil Bertan Zaroğlu, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Meclis Genel Kurulu toplantısında kürsüde konuşma yapan YDP Genel Başkanı Arıklı’nın YDP’ye bağlı olan KIBTEK, Spor Dairesi ve Vakıflar İdaresi yönetimlerini UBP’ye geri verdiğini hatırlatarak sözlerine devam eden Zaroğlu, hükümetin kurulduğu dönemde Spor Dairesi’nin ve Vakıflar İdaresi’nin Zaroğlu gözetiminde olması yönünde yazılı ve sözlü protokol hazırlandığını anımsattı. Zaroğlu, “Spor Dairesi’nin, Vakıflar benim kontrolüm altında olacaktı. Ancak o dönem Erhan Arıklı siyasi kalleşlik etti” dedi.

Yaşanılan bu gelişme sonrasında parti içindeki huzursuzlukların baş göstermeye başladığını anlatan Zaroğlu, “Arıklı kurumları kendisine göre dizayn etti ve parti içindeki yaşadığı baskıdan dolayı da Meclis’te Başbakan Saner’e iade etti” şeklindeki ifadelerine ek olarak “Şimdi ise iade ettim dediği kurumları iade etmediği ortaya çıktı ve yine halkı kandırdı. Bu yüzden Başbakan haklı olarak ‘biz seninle anlaşma yaparken bu kurumlar senin yönetimde değildi, sen 2 milletvekiline göre pazarlık yaptın ve şu anda tek milletvekilisin ve ülkenin yarısını elinde tutuyorsun bunu bize geri iade et’ demiştir” sözleriyle hükümet krizinin nasıl geliştiğini aktardı.

ARIKLI’NIN BU HAREKETİ OY TOPLAMAYA MI YÖNELİK?

“Hükümetten çekip gideriz” ifadelerini kullanan Arıklı’nın sözlerine de değerlendiren Zaroğlu, Bakan Arıklı’nın oy toplama derdinde olduğu ifade ederek “Bakanlığa geldiğinden beri neyi yapacağım dediyse yapmadı, neyi yapmayacağım dediyse onu yaptı ve şu anda da tarihin en kötü bakanlığı yapmış durumda” dedi.

“TEK BAŞINA BİR MİLLETVEKİLİ BEŞ TANE DEV KURUMU TUTUYOR”

“Sürekli hükümet yanında olan Arıklı şu anda hükümete vuran tarafta” diyen Zaroğlu, “Hükümette bulunup da hükümete karşı atak yapan biri dahi görülmemiştir” Arıklı’nın bakanlık yaptığı süreci de değerlendirdi ve “Elektrik ve hayat pahalılığını düşüreceğim dedi, aksine daha da yükseldi, gaza 5 TL indirim yaptı, 15 TL zam geldi, akaryakıta zam geldi. Erhan Bey’in bütün söylemleri halk arasında dalga geçme konusu oldu” dedi.

Çakma Robin Hut, zübük kelimesinin Erhan Arıklı ile bütünleştiğinin vurgusunu yapan Zaroğlu, “Bunun tek sebebi onun dengesizce yapmış olduğu ve hareketler ile açıklamalardır. Şu an geldiğimiz noktadan Erhan Bey siyasi bir faciadır. Tek başına bir milletvekili beş tane dev kurumu tutuyor, bunlar görülmemiş şeyler” şeklinde konuştu.

“BÖYLE BİR HÜKÜMETE DESTEĞİM OLAMAZ”

“Bertan Zaroğlu olarak ben bu olayların çok dışındayım ne aldığım ne verdiğim var, ne de yönettiğim bir kurum daha var” ifadelerini kullanan Zaroğlu, hükümete desteğinin olmadığını bir kez daha dile getirerek Yeniden Doğuş Partisi ve hükümet arasında yaşanılan bu krizin hiçbir şeyi değiştirmediğini aktardı.

“Bu ülkedeki insanların maaşlarından kesinti yapacaklardı bunu engel oldum. Hükümet bozulursa alternatif bir hükümet kurulur, seçime uzun bir sür var” diyerek yeni bir hükümet modelinin konuşulabileceğini belirtti. Bakan Arıklı’nın bu girişimde olduğunu iddia eden Zaroğlu, “Kıbrıs Türk halkı zekidir ve Arıklı’nın bu manevrasını yemezler” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu