KıbrısManşet

Zaroğlu, Meclis kürsüsünden Baybars’a cevap verdi

Bağımsız bir milletvekili olan Bertan Zaroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda konuşma hakkı olmamasından ancak Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars'ın kendisini işaret etmesinden dolayı Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu'ndan söz hakkı istedi.

 

Hükümetin istediği seçim takviminin oluşması için Ad-Hoc Komite’nin kurulduğu ancak hükümetin bu konuda dahi başarısız olduğunu ifade eden Baybars, Ad- Hoc Komite’de YDP Milletvekili olarak görev alan ve sonrasında istifa eden Zaroğlu’na işaret etti.

Milletvekili Baybars’a cevap vermek için kürsüye çıkan Zaroğlu, “Baybars’ın ismimi anması sebebiyle cevap hakkı doğdu” diyerek Halkın Partisi Gazimağusa Milletvekili Sayın Ayşegül Baybars’ın, “Rezaletin Son Perdesi” başlıklı konuşmasının yüzde 90’ınına katılmakla beraber kendisinin rezaletin hiçbir yerinde olmadığımı ifade etti.

“Vatandaşlıklardan, hak, hukuk, anayasadan bahsediyor ama 4’lü hükümet zamanında, yaptığınız hatadır, yasalara aykırı hareket ediyorsunuz, insanların hakkını yiyorsunuz dememe rağmen Baybars ısrarla aynı hareketlere devam etti” diyerek vatandaşlık konusuna değinen Zaroğlu, “Vatandaşlıkların iptali noktasında bir adım atıldı ve mahkeme kararı ile atılan bu adımın yanlış olduğu tescillendi. Tescile rağmen birçok insan mağdur edildi. Hak, hukuk, adalet, yasadan bahsederken kendilerinin de ne yaptığını hatırlamaları gerekiyor” ifadeleri ile Baybars’a cevap verdi.

Zaroğlu, “Ad- Hoc Komite noktasında YDP’yi temsil etmediğim ve daha sonrasında başka bir şey ifade ettiğim söylemleri doğru değil” dedi ve ekledi “İlk gün açık yüreklilik ile ifade ettim. İstifa ettiğimde Ad- Hoc Komite içinde çıkacak krizden kaynaklı benden istifamı 10 gün ertelemem rica edildi ben de bu ricaya uydum, bunu da burada dile getirdim bu kürsüde” dedi.

Atıfta bulunurken, kızarken geçmişi hatırlaması için Baybars’a çağrıda bulunan Zaroğlu, “Kendisinin döneminde bir suç makinasının vatandaş yapılma konusunu hatırlatmadan geçemeyeceğim” ifadelerine yer verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu