KıbrısManşetSiyaset

Zaroğlu: Sayın Arıklı’nın psikolojisi hiç iyi değil

Millet Partisi Başkanı Bertan Zaroğlu, bu sabah katıldığı web TV yayınında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ZAROĞLU: SAYIN BAKANIN PSİKOLOJİSİ HİÇ İYİ DEĞİL… Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın CTP Milletvekili Salahi Şahiner’e isim vermeden atıfta bulunmasını son derece yanlış bulduğunu kaydeden Zaroğlu, Arıklı’nın psikolojisinin son dönemlerde çok bozulduğunu söyledi.

220 BİN DOLAR ZARARI KİM KARŞILAYACAK? TPIC’in daha önce 27 Dolar fiyat verdiğini ancak sonrasında ihalesiz bir şekilde iki kez 34 Dolar üzerinden Bakanlar Kurulu kararı ile 60 bin tona yakın alımlar yapıldığını anlatan Zaroğlu, son yapılan iki akaryakıt ihalesinde ortaya çıkan zararın 220 bin Dolar olduğunu açıkladı.

BU FİLMDEKİ ZÜBÜK SENSİN! Zaroğlu bir Yeşilçam klasiği olan Kemal Sunal’ın Zübük filmindeki bir sahneye değinerek, Arıklı’yı o karaktere çok benzettiğini şöyle anlattı: “Zübük, adamı dinsiz diye halka dövdürtüyor.”

Millet Partisi Başkanı Bertan Zaroğlu, bu sabah katıldığı web TV yayınında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın CTP Milletvekili Salahi Şahiner’e isim vermeden atıfta bulunmasını son derece yanlış bulduğunu kaydeden Zaroğlu, Arıklı’nın psikolojisinin son dönemlerde çok bozulduğunu söyledi.

Ayrıca Zaroğlu, Kıb-Tek’te yaşanılan durum sonrasında Bakan Arıklı’ya Kemal Sunal’ın ünlü tiplemesi ‘zübük’ benzetmesini yaparak, kendisinin zamanında aleyhlerinde konuştuğu firmalarla iş yapıyor olmasını sorguladı.

GIYNIK Gazetesi’nin atmış oldu ‘TPIC Arıklı’ başlığından da söz eden Zaroğlu, TPIC’in daha önce 27 Dolar fiyat verdiğini ancak sonrasında ihalesiz bir şekilde iki kez 34 Dolar üzerinden Bakanlar Kurulu kararı ile 60 bin tona yakın alımlar yapıldığını anlattı.

Öte yandan Başbakan Ersan Saner’in Kıb-Tek ile birbirine ters düşen açıklamalarda bulunarak, halkı yanıltmaya çalıştığını ifade eden Zaroğlu, kesintilerin asıl nedeninin akaryakıt azlığından kaynaklandığı herkesin bildiğini hatırlattı.

ZAROĞLU: SAYIN BAKANIN PSİKOLOJİSİ HİÇ İYİ DEĞİL

Zaroğlu’nun yapmış olduğu açıklamaları şu şekildedir:

“CTP Milletvekili Salahi Şahiner’e isim vermeden atıfta bulundu. Ben kendisiyle görüşüp üzüntümü belirttim. Bu yapılanlar hoş değil. Herkesin hataları illaki olmuştur ancak sayın bakanın psikolojisi hiç iyi değil ve bunu da dün eylemlerinden görmüş olduk. Kendi başarısız olmasaydı, son günlerde suç işlememiş olsaydı, bugün bu durumda olmayacaktı. Şahiner’in yapmış olduğu eleştiri aslında haklı bir eleştiriydi ve açıklamasının ardından kuruma YDP tarafından atanan Turan Büyükyılmaz da bunu doğruladı. Arıklı görünenin aksine istişareye açık değil. İki gün önceki raddeye gelinene kadar ihale 6 kez iptal oldu. Belki de bunun içinde “Aldı, verdi” olayları da olabilir.”

“220 BİN DOLAR ZARARI KİM KARŞILAYACAK?”

TPIC’in daha önce 27 Dolar fiyat verdiğini ancak sonrasında ihalesiz bir şekilde iki kez 34 Dolar üzerinden Bakanlar Kurulu kararı ile 60 bin tona yakın alımlar yapıldığını anlatan Zaroğlu, son yapılan iki akaryakıt ihalesinde ortaya çıkan zararı açıkladı:

“20 gün önce yerli bir firma ihaleye girdi, TPIC elendi, 32 dolara kaldı ihale bu firmaya kaldı. Ama ihaleyi iptal ettiler. Ayni şirket geçen günkü ihaleye girdi ve en düşük teklifi verdi 33 dolar verdi. Yani bir dolar fark var. 220 bin ton akaryakıt alınacak, 220 bin dolar kurum zarara uğratılmıyor mu şimdi? Babanın malı mı senin Kıb-Tek, bu zararı kim karşılayacak?”

KIB-TEK BAŞKA BAŞBAKAN BAŞKA AÇIKLAMA YAPIYOR

Zaroğlu, Başbakan Ersan Saner’in elektrik kesintileri ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarına sert tepki göstererek, halkı yalan yanlış bilgilerle yanıltmaya çalıştığını ifade etti.

Elektrik kesintilerinin akaryakıt yetersizliğinden kaynaklandığını herkesin bildiğini vurgulayan Zaroğlu, şu sözleri sarf etti:

“Başbakan bu kesintiler akaryakıt ile alakalı değildir, teknik arızadır diyor ama Kıb-Tek’in Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, dün akşam bir televizyon ekranında akaryakıtın azaldığı için kesintilerin yapıldığını söyledi. Sayın Başbakan kendi halkını kandırıyor.”

“BU FİLMDEKİ ZÜBÜK SENSİN!”

Ayrıca, Zaroğlu bir Yeşilçam klasiği olan Kemal Sunal’ın Zübük filmindeki bir sahneye değinerek, Arıklı’yı o karaktere çok benzettiğini söyledi.

“Yani sürekli bizleri birilerine dövdürtmeye çalışıyor” diyen Zaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Zübük filminde iki aday var. Adayın biri cami yaptıracağız diyor. Diğer aday da diyor ki küçücük kasabayız 50 tane camimiz var, biz okul yaptıralım diyor. Adamı dinsiz diye halka dövdürtüyor Zübük. Şimdi yapılan da bu filmde yaşanılan sahnedir. Biz yanlışları söylüyoruz, bize diyor ki “Bu birilerinin adamı karşıma çıkarttılar. Salahi bir milletvekili olarak zarara uğratıyorsun” diyor. Onun için de şunun bunun avukatı diyor. Yani sürekli bizleri birilerine dövdürtmeye çalışıyor, yaşanılan bu!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu