GenelKıbrısManşetSiyaset

Zaroğlu: Teknecik’teki dumanlar kirli akaryakıtın sonucu

Millet Partisi Kurucusu Bertan Zaroğlu ADA TV’de Haluk Doğandor’un sorularını yanıtladı.

Millet Partisi Kurucusu Bertan Zaroğlu ADA TV’de Haluk Doğandor’un sorularını yanıtladı. Siyasi gündemi değerlendiren Zaroğlu, sistemsizliğe dikkat çekerek, “6 siyasi parti son üç buçuk yılda çeşitli dönemlerde iktidar oldu. Roller değişiyor hükümet olan muhalefet, muhalefet olan iktidar oluyor.   YDP muhalefetini iyi yaptı ama hükümette ne söylendiyse hep tersi yapıldı” ifadelerini kullandı.

“Bu memlekette inanılmaz bir sistemsizlik var. Şu koltuğa hangi siyasi parti temsilcisini oturtansanız aynı şeyi duyacaksınız. ‘Gemi su aldı, batıyoruz, sistemin değişmesi lazım’ Gelin değiştirelim o zaman” diyen Zaroğlu, “YDP benim nazarımda bitmiş bir siyasi partidir” dedi.

YAPILANLAR TİYATRO

YDP’nin muhalefette söylediklerinin iktidara geldiğinde tam tersini yaptığını iddia eden Zaroğlu, “YDP benim nazarımda bitmiş bir siyasi partidir. Ne söylediyse tam tersini yapan bir parti konumundadır ben o kirin içinde bulunmadım.  Ezilenlerin yanında olacağız dendi, ezilenler daha fazla ezilmeye başladı. Sürekli bir tek adamlık var ve o kişinin istediği her şey oluyor.  Kurumlara atanan kişiler kendi iradesini ortaya koyamıyor. Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun kendi iradesini ortaya koyabilme gücü, fırsatı yok şu anda” dedi ve tankerle yapılan yakıt aktarımına ve elektriğe yapılması beklenen yüzde 30 zamma eleştirilerde bulundu.

Zaroğlu, yakıt yetersizliği nedeniyle tankerle akaryakıt aktarımı yapılmasının kahramanlık örneğiymiş gibi gösterildiğini ve Türkiye şemsiyesi altında siyasilerini kendi pozisyonlarını koruma pozisyonunda olduğunu dile getiren Zaroğlu, “Yaptıkları tam bir tiyatro, bu yaşadıklarımız ise fiyasko, üstelik yapmak oldukları hatayı gizlemek için insanları yanıltarak kamuoyuna servis ettiler” diye konuştu.

 

FİRMA BİLE BEN BU İŞTE YOKUM DEDİ

Akaryakıt alımında yaşananları ise Zaroğlu, şu sözlerle özetledi, “Sayın Bakan çıktı dedi ki 27 dolara bu yakıtı getireceğim, çok yüksek fiyata taşınıyor dedi ve 36-37 dolara getiren şirketlere de ‘bunlar hırız, bunlar kurumu soydular’ diyerek kamuoyunun dikkatini çekti.  Ancak süreç içerisinde bir baktı ki 27 dolardan alacağım dediği firma TPİC sahte belge verdiği ortaya çıktı. Daha Merkez İhale Komisyonu sonucu açıklamadan Sayın Bakan kazandığını ilan etti. Bu da görüşmemiş bir şey inanılmaz bir TPİC sevdası var nereden geliyorsa…  Bu firma 27.30’dan iptal edilince 20 gün sonra bu firma yine ihaleye girdi. 27 dolar fiyat veren firma 41 dolar fiyat verdi. Bu akaryakıtın istediğimiz seviyede olmadığı açığa çıkacak diye firma 41 dolar fiyat vererek ben yokum bu işte dedi.  O akaryakıt kirli, o Teknecik’teki dumanlar o akaryakıt yüzünden oluşuyor. Kurumun Genel Müdürü diyor ki tüketim maliyetleri nedeniyle elektriğe yüzde 30 zam yapılması gerekir diyor ilgili bakan ortada yok, yönetim kurulu açıklamıyor. Yüzde 30 zam inanılmaz bir deprem etkisi yaratıyor, halk kabul edemiyor bir gün sonra Ekonomi Bakanı ortaya çıkıyor ve kendinin talimatıyla olmadı ya bunlar ‘olur mu öyle şey’ diye karşı çıkıyor onun ardından bir gün sonra da Başbakan ‘ben bunu basından öğrendim’ diyor.  Kurumun Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, ‘Biz bunları hepsini rapor ettik ilgili bakana ve Bakanlar Kurulu’na gönderdik’ şu tiyatroya bakın. Kendi halkına yalan söyleyen, kandıran bir bakan var.  Eleştiri okları üstüne geliyor, maliyetler artıyor elektriğe zam yapmak lazım başka çare yok, bu eleştiriler yapılırken sürekli bölgelerde elektrik kesintisi, niye akaryakıt az olduğu için yeni gelecek akaryakıta zaman kalması lazım. Kalmadığı için tankerlerle akaryakıt getiriyoruz ve Sayın Başbakan kesintilerin nedeninin akaryakıt kaynaklı olmadığını, teknik bir nedenden olduğunu söylüyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu