GenelKıbrısManşetSiyaset

Zaroğlu: “Zamanında, Akıncı’nın Denktaş’a karşı Türkiye’yi müdahaleye çağırdığını da biliyoruz

Milletin Partisi Kurucusu Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, Ada TV’de Gündem Özel programına konuk oldu.

-Mine İçsel

Türkiye’nin eski Başbakanlarından Binali Yıldırım’ın Ulusal Birlik Partisi Kurultayına katılacağı haberleri üzerine değerlendirmelerde bulunan Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, Yıldırım’ın ziyaretinin “kurultaya müdahale” olarak aktarılmasının oldukça yanlış olduğuna vurgu yaptı.

“Bugün Türkiye müdahale ediyor diye bağıranların defalarca Türkiye buraya müdahale etsin diye çağrıda bulunduğuna da tanıklık ettik” diyen Zaroğlu, dönemin Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın görevde olduğu dönemde Mustafa Akıncı’nın Türkiye’ye çağrıda bulunarak müdahale etmesini istediğini ifade etti.  Bugün yine aynı kişilerin “müdahale ediliyor” söylemlerinde bulunduklarını ifade eden Zaroğlu; bunun da kendisine samimi gelmediğini söyledi.

“İlk defa mı Türkiye’den yetkililer kurultaylara davet ediliyor” diye soran Zaroğlu; bunun gayet normal bir şey olduğunu söyledi. Tartışmalı geçen bir ortamda siyasi parti içerisindeki adayların işi kendilerine yontmaya çalıştığını belirten Zaroğlu; “Küçük bir ülke olduğumuz için dedikodu mekanizması işliyor” dedi.

Zaroğlu, Türkiye’nin önemli bir ismini göndererek müdahale edeceğine dair söylemlerinin tamamen saçmalık olduğunu ifade etti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu