GenelKıbrısManşet

Zaroğlu’ndan Arıklı’ya: Affediyorum

Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri ve Başkan Adayı Bertan Zaroğlu, GIYNIK Web TV yayınında konuştu, “Bana hakaret edenleri affediyorum bu kervan yolda dizilecek” dedi.

 

Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri ve Başkan Adayı Bertan Zaroğlu, GIYNIK Web TV yayınında konuştu, “Bana hakaret edenleri affediyorum bu kervan yolda dizilecek” dedi.

Sosyal medyadaki tartışma ortamının hoşuna gitmediğini belirten Bertan Zaroğlu, “Tartışmaları, sadece izlemekle meşgulüm ve sadece halkıma çağrıda bulunmakla meşgulüm. Hakaretlerde bulunuyorlar, her türlü saldırıya uğruyoruz, sinkaflı küfürler ediyorlar, geçmişte yaşanan tartışmalar tekrardan açılıyor, bunlara karşılık bizi seven insanlarda tepki gösteriyor. Ama her yerde bu duruşlarından dolayı ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hakaret edenleri de acemilikle suçluyor ve affediyorum. Bu kervan yolda dizilecek” şeklinde konuştu.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın sosyal medya paylaşımlarını da yorumlayan Zaroğlu şöyle konuştu;
“Bertan Zaroğlu ismi hep sinirli ve kavgacı birisi gibi gösterildi. Ama şuan böyle olmadığı yani hakikatler ortaya çıktı. Arıklı, şahsıma ve arkadaşlarıma çakıl taşları diyor, cahiller diyor. Bununla birlikte bir reaksiyon göstermek gerekiyor. Bende canlı yayınlarda halkımıza bu kavgada olmadığımızı ve Erhan Bey’e yönelik bir iddiam olmadığını anlatıyorum. Sn. Arıklı’nın yazdığı gerçekdışı şeylerle bizi kavgaya çekmeye çalışan bir algı var. Biz 10 Nisan tarihine hazırlanıyoruz, hatta hazırlandık bile. Çok çalıştık ve YDP’nin kuruluşunda çok emek verdik. ‘Arıklı YDP’yi başarıya ulaştırdı’ algısını ve söylemlerini üzülerek izliyorum. Arıklı, adaylığım için beni teşvik ettiğini söylemişti, ancak adaylığımı açıkladıktan sonra ‘ne oldu da aday oldu’ demeye başladı… Önceden ‘parti çok büyür’ diyen Erhan Arıklı adaylığımı açıkladıktan sonra ‘parti zarar görür’ demeye başladı.”

“HERKES KENDİNE YAKIŞANI SÖYLER”
Erhan Arıklı’nın, ‘Zaroğlu tombaladan milletvekili seçildi’ söylemini değerlendiren Bertan Zaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti;
“Partimin hali hazırda başkanı olan, yol arkadaşım olan kişinin bu sözü hakkında sadece ‘herkes kendine yakışanı söyler’ diyebilirim. benim kendisiyle ilgili hiçbir kötü sözüm yok halkta bunu izliyor. Erhan Bey bu duruma düştüğü için ben çok üzülüyorum. Bunlar partiyi bölmeye yönelik adımlardır. Aslında Erhan Bey kendi partisinin üyelerine hakaret ediyor, ‘onlar cahil ben profesörüm’ diyor. Bu da kendisine kaybettiriyor, buna şikayetim yok ama partiye de zarar veriyor. Erhan Arıklı’nın bu tavırları nedeniyle YDP freni patlamış bir tren gibi aşağıya gidiyor.”
Zaroğlu, Arıklı’nın “Affedeceğim ama unutmayacağım” sözlerini de yanıtladı. Zaroğlu, “Ben, her zaman affettim. Çünkü derdim YDP’yi büyütmektir. Ben bakanlık koltuğuna oturmayacağım onun yerine ev ev gezip parti için çalışacağım. Arıklı’nın unutmayacağı tek bir şey var oda aday olmamdır” şeklinde konuştu.
Reklam harcamalarını da açıklayan Bertan Zaroğlu, Çok para harcadığı iddialarını yalanladı ve rakamları paylaştı. Zaroğlu, Billboard’lara günlük 250 TL verdiğini söyleyerek, TV reklamları bütçesininse bin 400 TL ile iki bin TL arasında değiştiğini açıkladı. Kendisinin reklam harcamalarının çok fazla olduğu yönünde algı yaratılmaya çalışıldığını savunan Zaroğlu, toplamda 10 bin Tl’yi geçmeyen harcamalar olduğuna dikkat çekti.

“KAMPANYAYA VERECEK PARAM YOK DESE BEN VERİRİM”
Bertan Zaroğlu, Arıklı’nın kendi reklam harcamaları için parası bulunmadığını söylediğine dikkat çekerek, “10 bin TL üzerinde reklam harcaması olduğunu biliyorum ama ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum, kampanyaya verecek param yok dese ben veririm” dedi.

“KURULTAY TARİHİ 10 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ…”
Bakanlar kurulu kararı ile kurultay tarihinin 10 Nisan’a alınması kapsamında da konuşan Zaroğlu, “11 Nisan Pazar gününe denk geliyordu ve sokağa çıkma yasağı vardı. 13’ünde de ramazan başlayacağı için oruç tutan insanları kurultaya getirmemek için erkene çekilerek 10 Nisan Cumartesi gününe alındı. Cumartesi günü şehirler arası geçişte de sıkıntı olmayacağı için kurultaya büyük bir etkisi olmayacak” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu